Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kutlu Haftada Şehitleri Andık

Kutlu Haftada Şehitleri Andık

Tarih 21 Nisan 2009, 09:33 Editör PINAR YILMAZ

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Güllerin Efendisi Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) Kutlu Doğum haftası münasebetiyle Vatan İçin Can Verenler Derneği tarafından Kızılkanat düğün salonunda program düzenlendi.

KUR-AN’I KERİM VE DUA OKUNDU

Kızılkanat düğün salonunda düzenlenen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları, İslam’da şehitlik hakkında konuşma, şehitlerimize Kur-an’ı kerim ve Dua ve TRT Eskişehir Yunus Emre Türk Tasavvuf Musiki Korosu Konseri yer aldı. Düzenlenen Kutlu Doğum haftası programına Valisi Mustafa Bahrettin Demirer’in yanı sıra Müftü Osman Şarklı, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda şehit ailesi katıldı.


ŞEHİTLERİMİZ ANILDI

Programda ilk olarak açılış konuşmasını gerçekleştiren Vatan İçin Canverenler Derneği Başkanı ve şehit babası Mehmet Gençer, 18 Mart Şehitleri anma gününde seçim çalışmaları nedeniyle program düzenleyemediklerini dile getirerek, “Çünkü Şehitleri anma gününe siyaseti bulaştırmak istemedik Onun için Şehitlerimizi bu Kutlu Doğum Haftası gününde anmamız gerektiğini belirttik” şeklinde konuştu.


EFENDİMİZ’İ ANLAMAK VE ANMAK GEREKİR

Kutlu doğum haftası nedeniyle gözlerimizin nuru Peygamber Efendimiz’i bu günlerde andığımızı söyleyen Gençer, “Peygamber Efendimiz’i anlamak, anmak, tanımak ve onun getirdiklerini itibar etmek için onu iyi tanımak gerekiyor. Bunun için İnsanlar makam ve mevki sahibi olabilirler. Fakat o insanların gönlünde sevgi ve saygı yok ise, o toplumun düzeni bozuktur. Bunun için makam ve mevkide fayda etmiyor” diye konuştu.


EVLATLARIMIZ ŞEHİT OLDU

Mehmet Gençer, “Bu vatan bizim vatanımız. Bu vatan hepimizin vatanıdır. Allah dilemedikçe hiç kimse ölemez. Bizim evlatlarımız Allah istediği için şehit oldular. Bu Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum” dedi. Daha sonra Eski Müftü Yüksel Kaymak tarafından şehitlerimize Kur-an’ı kerim ve Dua okundu. Program daha sonra Yunus Emre Türk Tasavvuf Musiki Korosu Konseri ile son buldu.

Bu haber 3779 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Kültür - Sanat

DÜNYAMIZ VE DOĞAMIZ-9

DÜNYAMIZ VE DOĞAMIZ-9 DÜNYAMIZ VE DOĞAMIZ-9

Turizm Haftasında Yöresel Yemek Yarışması yapıldı

Turizm Haftasında Yöresel Yemek Yarışması yapıldı Turizm Haftasında Yöresel Yemek Yarışması yapıldı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi