Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Karakeçili  ÇATAK Projesi Toplantısı Yapıldı

Karakeçili ÇATAK Projesi Toplantısı Yapıldı

Tarih 25 Ocak 2014, 10:22 Editör PINAR YILMAZ

Karakeçili ilçesinde ÇATAK Projesi ve Hayvan Yetiştiriciliği Konulu Toplantı Yapıldı

Karakeçili ilçesinde ÇATAK Projesi ve Hayvan Yetiştiriciliği Konulu Toplantı Yapıldı

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri Projesi” nin ikinci ayağı olan hayvan yetiştiricilerinin bilgilendirilmesi çalıştayı ve ÇATAK (Çevre Amaçlı Tarım Alanlarının Korunması) Projesi Karakeçili İlçemizde yapıldı. Toplantıya Karakeçili Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, Belediye Başkanı Salih Avan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Akif Karslı, Doç. Dr. Nuri Altuğ, Doç Dr. Serkan Erat, İlçe Müdürü Abdullah Leblebicier, Proje Koordinatörü Özgür Başyiğit, Muhtarlar, teknik elemanlar ve hayvan yetiştiricileri katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü Recep Kırbaş; İlimizin önemli bir tarım ve hayvancılık potansiyeline sahip olduğunu, bu potansiyelin daha verimli kullanılması ve yetiştiricilerimize daha fazla kazanç sağlaması için İl Müdürlüğü olarak değişik kaynaklardan projeler uygulamakta olduklarını, bunlardan biri olan ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen bu projeyle öncelikle Müdürlük bünyesinde bulunan veteriner hekimlere bir haftalık bir eğitim verildiğini şimdi de her ilçede çalıştaylar yaptıklarını ve bu toplantılarda da yetiştiricilerle hayvancılık konusunda yaşanılan sorunların ve çözüm önerileri anlatıldığını söyleyerek toplantıların ilimiz hayvancılığına katkı sağlayacağını umuyoruz. Dedi.

Toplantıda öncelikle Ziraat Mühendisi Mustafa Hasgül tarafından bu yıl Delice ve Karakeçili’de uygulanması planlanan ÇATAK projesi hakkında bilgilendirme yapıldı. Hasgül; bu projeyle Bakanlık olarak sorunlu toprakların ıslahını amaçladıklarını  ve buna göre ıslahta 3 tip destekleme yapılacağını söyledi. Bu projelerden yararlanmak isteyen çiftçilerimize birinci katagoride; Minimum Toprak İşlemeli Tarım Uygulamaları olup dekara 30 TL, ikinci kategoride toprak ve su yapısının korunması ile erozyonu önleyici tedbirler ve arazinin boş bırakılması uygulamaları ile dekara 60 TL ve üçüncü olarak da uygun sulama tekniklerinin kullanımı, kontrollü ilaç ve gübre kullanımı, organik tarım veya iyi tarım uygulamaları gibi çevre dostu tarım teknikleri ve kültürel uygulamalar için de dekara 135 TL destekleme yapılacağını söylemiştir.

Toplantılarda Prof. Dr. Mehmet Akif Karslı; yetiştiricilere hayvan bakım ve besleme konularında bilgiler aktardı. Bu manada büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde ekonomik bir beslenmenin nasıl yapılabileceğini, et ve süt hayvancılığı beslemesi, buzağıların bakım ve beslemesi,  meraların hayvan beslemedeki önemi konularında yetiştiricilere bilgilendirme yaptı.

Toplantılarda daha sonra söz alan Doç. Dr. Nuri Altuğ da hayvanlarda görülen iç hastalıklar konusunda bilgiler verdi. Bu hastalıkların sebeplerini ve alınabilecek tedbirler hakkında yetiştiricilere bilgiler aktardı.

 Doç Dr. Serkan Erat yaptığı konuşmada; ilimizde küçükbaş hayvanların kalitelerinin arttırılmasına yönelik bir ıslah projesi olan  “Halk Elinde Hayvan Islahı Projesi”nin birinci paketinin başarı ile tamamlandığını ve bu sebeple ilimize ikinci bir proje desteği sağlandığını bu projelerle 12.600 koyunun ıslahının yapıldığını söyledi.

Bu çalıştaylar proje gereği diğer ilçelerimizde de yapılmaya devam edecektir.

 

                                                                                                                         

Bu haber 2799 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Karakeçili

Karakeçili Belediyesi Hedeflerini büyük tutuyor

Karakeçili Belediyesi Hedeflerini büyük tutuyor Karakeçili Belediyesi Hedeflerini büyük tutuyor

Karakeçili de köylülere Motorlu Tırpanlar Teslim Edildi

Karakeçili de köylülere Motorlu Tırpanlar Teslim Edildi Karakeçili de köylülere Motorlu Tırpanlar Teslim Edildi
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi