Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kırıkkale Üniversitesi nde Teknikerlerin Sertifika Sevinci

Kırıkkale Üniversitesi nde Teknikerlerin Sertifika Sevinci

Tarih 13 Nisan 2014, 01:31 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale Üniversitesi nde Teknikerlerin Sertifika Sevinci

Kırıkkale Üniversitesi'nde Teknikerlerin Sertifika Sevinci

 Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ortaklaşa gerçekleştirmiş olduğu ve ülkemizde ilk kez Veteriner ve Laborant Sağlık Teknikerleri ile Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Teknikerlerinin katıldığı Müfredat Tamamlama ve Suni Tohumlama sertifika eğitimlerinin ilki tamamlanmış ve başvuru sahipleri sertifikalarını almaya hak kazandılar.

"Teknikerler de suni tohumlama yapabilecek"

Veteriner Fakültesi dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan ise yaptığı sertifika töreni konuşmasında, 18 Aralık 2013 tarihinde çıkan “Suni Tohumlama, Tabii Tohumlama ve Embriyo Transferi Faaliyetleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” çerçevesinde Veteriner Hekimler ve Veteriner Sağlık Teknisyenlerinin yanı sıra Teknikerlere’de Suni Tohumlama yapma yetkisi verildiğini söyledi.

Zorunlu Müfredat Tamamlama Eğitimi

Teknikerlerin suni tohumlama sertifikası alabilmeleri için öncelikli olarak, müfredat tamamlama eğitimi adı altında 40 saatlik teorik ve uygulamalı suni tohumlama dersi almalarının Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından zorunlu hale getirildiğine vurgu yapan Prof.  Dr. Arıkan, Ülkemizde bu eğitimi veren ilk üniversite olduklarını söyledi.

Kursa yoğun talep

Kursa yoğun talep olduğunu belirten Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Numan Akyol, pazartesi ikinci grup kursiyerlerin programa alınacağını belirtti. Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Okt. Şakir Sarıcaoğlu ise bu tür faydalı eğitim hizmetlerini organize etmekten mutlu olduklarını belirterek kursiyerlere başarılar diledi.

 Eğitimi başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikalarının verilmesiyle tören sona erdi.

 

Bu haber 1179 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi