Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kaymakam Polat ve başkan Uyar seralara ilk fideyi dikti

Kaymakam Polat ve başkan Uyar seralara ilk fideyi dikti

Tarih 14 Nisan 2014, 02:22 Editör PINAR YILMAZ

Bahşılı Kaymakam ı Polat ve Belediye başkanı Uyar seralara ilk fideyi diktiler

Bahşılı Kaymakam'ı Polat ve Belediye başkanı Uyar seralara ilk fideyi diktiler

1000 metre kare olan iki seranın ilk fideleri Kaymakam ve Belediye başkanı tarafından dikildi.

1000 metrekarelik iki seradan oluşan ilçe’deki ilk genç girişimciler olarak seracılık yapan Kamil Özbek ve Mustafa Yaman bugün sırık ürün almak üzere Antalya dan getirdikleri , 4500 adet salatalık, biber ve domates fidelerini toprakla buluşturdular.

70-80 gün içerisinde Kırıkkale de ilk ürünü alacaklarını ileten seracıların yanan trafoları ve elektrik tesisatlarının yapımı üstlenen Kaymakam Polat şunları söyledi.

Polat ,’’Değerli gençler sizler Kırıkkale nin Bahşılı nın ilk yüz akı olmak üzere örnek bir çalışma sergilemişsiniz. bizde SYD Vakfı olarak yazılı yapılacak isteklerinizi kanunlar çerçevesinde değerlendirmeye alacağız.sizin gibi beş kişi daha burada sera yapsa Kırıkkale’nin sebze de pazarı değiştiği gibi bu sektörde söz sahibi olursunuz.İlçe halkına yaptığımız çağrıyı yeniliyoruz,seracılık yapmak isteyen vatandaşlarımız gelsinler Tarım müdürlüğüne taleplerini bildirsinler vereceğimiz teşvikle ilçede istihdam sağlansın.

1000 er metrekarelik iki seranın fide dikim törenine Bahşılı Kaymakam’ı Harun Ersin Polat,Garnizon komutanı Jandarma kıdemli baş çavuş Ercan Erçayan,İlçe Belediye Başkanı İbrahim Uyar,AK Parti ilçe başkanı Sadullah Duyar,İlçe Emniyet müdürü Uğur Çelik,İlçe gıda hayvancılık ve Tarım müdürü Ahmet Tugay,Halk katıldı.

 

Genç seracılar üç aylık kış döneminden sonra ilk fidelerini ve 4500 fideyi toprakla buluşturmalarında seralarını ziyaret eden Kaymakam Harun Ersin  Polat,Belediye başkanı İbrahim Uyar,İlçe emniyet müdürü,ilçe jandarma karakol komutanı ,Tarım ilçe müdürü ve ziraat mühendisi, AK Parti ilçe başkanı, kadın kollarına katılımlarından dolayı teşekkür ettiler.

katılımcılar sembolik olarak ilk fidelerini dikerek o diktikleri fidelerin bakımını üstlendiler.

Bu haber 1931 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi