Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kırıkkale de Patates Üretim Projesi

Kırıkkale de Patates Üretim Projesi

Tarih 15 Nisan 2014, 02:33 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale de Patates Üretim Projesi

Kırıkkale’de Patates Üretim Projesi

İlimizde Patates tarımını tanıtmak ve alternatif bir üretim sağlamak için Hasandede’de Süleyman Özcan’a ait 10 dekar arazide bir demonstrasyon dikimi yapıldı. Demonstrasyonda Sivas’tan özel bir tohumluk firmasından temin edilen kızartmalık ve yemeklik 2 çeşit sertifikalı tohumluk kullanılmıştır. Bilindiği gibi patates siğili hastalığından dolayı patatesin yaygın olarak yetiştirildiği illerde dikimine müsaade edilmemektedir. Bu sebeple patates tarımı için hastalığın görülmediği alanlarda üretim yapılmaktadır. İlimiz bu manada patates tarımı için bakir bir alan olup sertifikalı çeşitler kullanılarak ziraatı yapılması mümkündür. Geçen yıl ilimiz Valisi Ali Kolat Bey’in destekleriyle başlatılan ve Çelebi İlçemiz Tilkili köyünde yapılan demonstrasyonda dekara 3 ton verim ve kaliteli bir üretim sağlanmış ve Sayın Valimizin katılımıyla tarla günü yapılarak çalışma çiftçilere tanıtılmıştır.

Patates içerdiği nişasta, protein B1, B2 ve C vitaminleri ile bazı mineral maddeler nedeniyle tahıllardan sonra en fazla insan beslenmesinde ve endüstri ham maddesi olarak tüketilen bir bitkimizdir. Patates çeşitli iklim koşullarına kolayca adapte olabilmesi, alternatif bitkilerle kıyasladığında birim alandan fazla verim alınması, besin değerinin yüksek oluşu gibi nedenlerden dolayı ülkemizde değişik bölgelerde üretilmektedir. Üretimde yüksek ve kaliteli üretim için yetiştirilecek bölge seçiminden toprak hazırlığına, çeşit seçiminden gübreleme ve sulamaya, hastalıklarla mücadeleden münavebeye kadar pek çok yetiştirme tekniğini doğru uygulamak gerekmektedir. 

Konuyla ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş; geçen yıl başlatılan tanıtım çalışmasının devam ettirilmesi, çiftçilere alternatif bir üretim sağlanması ve ülkemiz için de patates dikim alanı olarak bir açılım sağlayabilmek için bu çalışmayı başlattık. Bu tür çalışmaları diğer bitkisel ürünlerde de devam ettirmeyi planlamaktayız. Dedi. 14.4.2014

Recep Kırbaş

                                                                                                                                                  İl Müdürü

Bu haber 1232 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi