Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Keskin Doğan Gürbüztürk Anadolu lisesi nden israf kampanyası

Keskin Doğan Gürbüztürk Anadolu lisesi nden israf kampanyası

Tarih 15 Nisan 2014, 17:12 Editör PINAR YILMAZ

Keskin Doğan Gürbüztürk Anadolu lisesi nden israf kampanyası

Keskin Doğan Gürbüztürk Anadolu lisesi nden israf kampanyası

Ekmek israfını önleme kampanyasına  ilginin giderek arttığı iletildi.

    Keskin Türkiye malzeme ofisi (TMO)  Müdürü Hanifi Yıldırım,  Ekmek israfını önleme kampanyası çerçevesinde Keskin Doğan Gürbüztürk Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek kampanya hakkında bilgi aldı.

    Daha sonra Yıldırım ve TMO yetkilileri “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” çerçevesinde öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantısı yaptı.

    Yapılan bilgilendirmede bazı gerçekler anlatıldı. Ülkemizde bir yılda çöpe atılan 2.1 milyar adet ekmeğin parasal değerinin 1.5 milyar TL. olduğu, bu parayla 80 hastane, 500 okul inşa edilebileceği, 500 km yol ve onlarca köprü yapılabileceği belirtildi.

Ayrıca, küçük gayretlerle herkesin kampanyaya destek vermesinin önemi üzerinde duruldu.

    Bu kapsamda, ekmek israfını önlemek içine evde nelerin yapılabileceği anlatıldı. İhtiyaçtan fazla ekmek alınmaması, ekmeğin dilimlenerek tüketilmesinin israfı azaltacağı, bayatlamış ve kurumuş ekmeklerin; fırında, ekmek kızartma makinesinde veya kaynamakta olan tencerenin üzerindeki süzgece yerleştirilerek tüketime uygun hale getirilebileceği, bayat ekmeklerin, galeta unu veya kurutulmuş ekmek içi şeklinde, uygun yemeklerde kullanılabileceği belirtildi.

   Okul Müdürü Nusret Kılıç, okulumuza yaptıkları ziyaret ve bilgilendirme toplantısından dolayı Keskin TMO Müdürü Yıldırım’a teşekkür ederiz. Ülkemiz kaynaklarının daha verimli kullanılabilmesi için kampanyaya destek verdiklerini belirtti. Dünyada milyonlarca insanın açlıkla pençeleştiği bir ortamda temel besin maddemiz olan ekmeğin hiçbir şekilde israf edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

  

 

 

 

Bu haber 1962 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi