Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
ÖĞRETMENLERİMİZ ENGELLİLER İÇİN AVRUPADA

ÖĞRETMENLERİMİZ ENGELLİLER İÇİN AVRUPADA

Tarih 09 Temmuz 2014, 01:06 Editör PINAR YILMAZ

ÖĞRETMENLERİMİZ ENGELLİLER İÇİN AVRUPADA

ÖĞRETMENLERİMİZ ENGELLİLER İÇİN AVRUPADA

        OTİZM’li bireylere eğitim imkanı veren Kırıkkale Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından  hazırlanarak Ulusal Ajansın 2013 Teklif Çağrısı döneminde AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca desteklenmeye değer bulunan “Zihin Engelli Bireylerdeki Kas Gelişiminin Beceri Öğretimine Etkisi” adlı proje kapsamında ilimizde görev yapan Zihin Engelliler Sınıfı, Beden Eğitimi ve Sınıf Öğretmenlerinden oluşan 38 kişilik bir grup Hollanda, Almanya ve Letonya’ya proje konusu ile ilgili olarak eğitimlere katılmak ve incelemeler yapmak üzere on beşer günlük hareketlilikler gerçekleştirerek ziyaretlerde bulundular.

         Proje Koordinatörlüklerini İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE personellerinden Neslihan ULUYÜZ ve Kırıkkale Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Atila KALDIRIM’ın yaptığı proje; ilimizde engelli bireylerin eğitim gördüğü Özel Eğitim Uygulama Merkezleri, Rehabilitasyon Merkezleri, İlk ve Ortaöğretim Kurumları ve Kırıkkale Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda görev yapan Beden Eğitimi Öğretmenlerinin engelli bireylerdeki kas gelişiminin nasıl sağlanması gerektiği konularındaki eksikliklerini gidermeyi amaçlamıştır.,

       18/31 Mayıs 2014 Tarihleri arasında ilk hareketliliğin gerçekleştiği Hollanda’nın ikinci büyük şehri olan Rotterdam da öğretmenlerimiz engelli bireylere eğitimi imkanı sağlayan okul ve kurumları ziyaret etmişlerdir. Öğretmenlerimiz Rotterdamda Laurens-Coupertion School adlı kurumda “Özel Eğitim Nedir?” adı altında düzenlenen sunuma katılarak Hollanda da Özel Eğitimin geçmişi ve bugünkü durumu hakkında geniş bir şekilde aydınlatılarak iki ülke arasındaki uygulama farklılıklarını görme ve eksikliklerini giderme şansı bulmuşlardır.

       Hollanda ziyaretleri esnasında, İnternship, Tyltyl School, Lecture by Marianne van Kalmthout-Reijnen ve Study visit to HORIZON adlı kurumlar ziyaret edilerek, Zihin Engelli Bireylerdeki Kas gelişiminin nasıl sağlandığı ve beceri öğretimi üzerine yapılan çalışmalar yerinde görülerek iyi uygulamalar hakkında öğretmenlerimizin geniş çağlı bilgilendirilmeler sağlanmıştır. Rotterdam ziyareti boyunca yaptığı ev sahipliği ve tercümanlık hizmeti ile öğretmen grubuna yardımcı olan Arif AKDEMİR ise Hollanda’nın tarihi ve turistlik yerlerinin ziyaretlerinde büyük katkı sağlamıştır. Arif AKDEMİR Türkiye den gelecek olan öğretmen ve öğrenci gruplarına yardımcı olmanın kendilerine ayrı bir mutluluk verdiğini projeler sayesinde Kültürler Arası Diyaloğa katkı sağladıkları söyleyerek. Türkiye den gelen herkese kapılarının açık olduğunu belirtti.

      İkinci hareketlilik 01/14 Haziran 2014 Tarihleri arasında Letonya’nın Daugavpıls şehrine yapılmıştır. Projenin hedefleri doğrultusunda yapılan kurum ve okul ziyaretleri son derece yoğun bir şekilde yapılmış ve katılımcılar Özel Eğitim ve zihin engelli bireylerdeki kas gelişiminin beceri öğretimi üzerine etkileri konusunda bilgi birikimini artırmışlardır.   Daugavpıls Medıcinas Koledzac (Dienesta Vıesnica) tarafından ağırlanan katılımcılar kalınan yerler ve ziyaret programlarının son derce iyi ve detaylı olarak planlandığını belirterek proje amaçları doğrultusunda ziyaretler ve eğitim programlarına katıldıklarını belirttiler. Dienas Aprupes Cents Personam Ar Gariga Rkstura Traucejumiem, Daugavpıls 1.Specıale Pametskola, Daugavpıls Pılsetes 2. Specıala Pırmskola Izglitibes Lestade, Izglitibas un Zınatnes Mınıstrıya, Daugavpıls Medicines Koledza ve  Pre-School Educational Establishment for hendicapped children adlı engelli bireylere eğitim veren kurumlar ziyaret edilerek katılımcıların her kademedeki öğrencinin kas gelişimleri ile beceri eğitimlerinin uygulamalarına tanık olmuşlardır. Ayrıca ziyaret edilen okul ve kurumlarda katılımcılara geniş bilgilendirmeler yapılarak soru cevap yöntemi ile bilgi alışverişi yapılmıştır. Letonya grubu boş zamanlarda özellikle eğitim programı dışında hafta sonunun Yaz Festivaline denk gelmesi ve öğrencilerin kendilerini tiyatro, şarkı vb. gibi aktivitelerle kendilerini göstermeleri eğitim programlarına katılan öğretmenlerimizin okul ziyaretleri sırasında edindikleri bilgilerin pekişmesine neden olmuştur.

      Öğretmenlerimizin 15/28 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirdikleri Almanya nın Essen kentindeki ziyaretlerde son derece yararlı ve öğretmenlerimizin beklentilerine cevap verecek şekilde idi. ABSICHTSERKLARUNG adlı kurum tarafında ağırlanan öğretmenlerimiz Essen ziyareti boyunca engelli bireylere eğitim imkanı sağlayan ona yakın kurum ve okulu ziyaret ederek Almanya’nın engelli eğitimindeki genel durumunu yerinde görme ve ülkemiz eğitim sistemi ile karşılaştırma imkanı bulmuşlardır.

      Proje koordinatörlerinden Neslihan ULUYÜZ, bu tür projeler ile öğretmenlerimizin çoğunun ilk defa yurt dışına çıkarak yurt dışı tecrübesi kazandığını, vizyonunda, olaylara, eğitime ve hayatın geneline karşı bakış açılarının değiştiğini belirtti. Gelecek yıllara daha fazla projenin Ulusal Ajans tarafından kabul görmesini ve daha fazla öğretmenimizin yurt dışına gitme ve AB ülkeleri ile ülkemiz eğitim sistemini karşılaştırarak iyi uygulamalarını yerinde görme fırsatı ile karşı karşıya kalmalarının umduğunu belirtti. Proje hazırlama düşüncesinde olan okul ve kurumlara her zaman destek verdiklerini ve desteklerinin devam edeceğini belirtti.

 

      Kırıkkale Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı ve proje koordinatörü Atila KALDIRIM ise projenin yürütülmesi aşamalarında desteklerini esirgemeyen başta Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kırıkkale Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu idareci ve personeli olmak üzere projeye katılım sağlayan tüm kurum kuruluş ve öğretmenler ile emeği geçen herkese engelli bireyler ve aileleri adına teşekkür etti.

      Okul Müdürü Metin YILMAZ Projenin hazırlanması ve yürütülmesinde emekleri geçenlere ve katılımcılara projelerine destek verdikleri için teşekkür ederek, projenin eğitim sistemimize ve öğretmenlerimize olumlu katkılar sağlayacağını düşündüğünü belirtti.

Bu haber 1793 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi