Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
AR-GEL de görevli 71 mühendise tablet

AR-GEL de görevli 71 mühendise tablet

Tarih 19 Temmuz 2014, 12:48 Editör PINAR YILMAZ

Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi Kapsamında Tablet Bilgisayar
Teslim Töreni Yapıldı.

Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi” Kapsamında Tablet Bilgisayar

Teslim Töreni Yapıldı.

İlimizde “Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi” çerçevesinde  tarım sayımında kullanılmak üzere TAR-GEL projesinde görev yapan toplam 71 mühendis ve veteriner hekime İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda 3G İnternet bağlantılı Tablet Bilgisayar teslim töreni yapılmıştır. Törene Vali Yardımcısı Osman Akbaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Müdür Yardımcısı Ekrem Şener, Şube Müdürleri ve TAR-GEL projesinde görevli Mühendis ve Veteriner Hekimler katılmışlardır.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi Yönetmeliği, 18.02.2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ, TÜKAS'ın kurulması, kullanılması, güncellenmesi ve geliştirilmesi ile ilgili kayıt işlemlerinin izlenmesi ve raporlanmasında görev alacak birimlerin belirlenmesini, görevlerin tanımlanmasını, TÜKAS (Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi) kapsamındaki tarım işletmelerine ait tarımsal faaliyetlerin tamamının kayıt altına alınmasını, düzenlenmesini ve tarımsal üretim bazında tarım istatistiklerinin oluşturulmasına ilişkin usul ve esasları kapsamaktadır.. Buna göre, TÜKAS'ın yönetimi ile ilgili idari iş ve işlemler Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecetir.Tarım işletmeleri, TÜKAS'a kayıt olabilmek ve TÜKAS kayıtlarını güncellemek için, istenen bilgi ve belgelerle, il veya ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunacaklardır.

 İlimizde tarımsal faaliyet yapan tüm işletmelerin TÜKAS’a kayıt edilmesi ve tarımsal işletme kaydının tamlığının sağlanması amacı yapılacak çalışmalarda görevlendirilen veri giriş personellerine kayıtlarda kullanacakları tablet bilgisayarlar teslim edilmiştir.  Tablet Bilgisayarlardan görevli personeller 3G internet bağlantılı olarak yararlanacaklardır.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep KIRBAŞ; TÜKAS (Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi)  çalışmalarında, üreticilerin kayıtlarının hızlı ve doğru bir şekilde yürütülebilmesi için Belediye Başkanlarının, Köy ve Mahalle Muhtarlarının ve işletme sahiplerinin görevlendirilen personele yardımcı olmaları konusunda istekte bulunmuştur.

     30 ağustos 2014 tarihine kadar veri girişlerinin tamamlanması planlanmaktadır.

 

 

 

Bu haber 1078 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi