Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kırsal Kalkınmada Yatırımları Destekleme tamam

Kırsal Kalkınmada Yatırımları Destekleme tamam

Tarih 24 Temmuz 2014, 08:55 Editör PINAR YILMAZ

Kırsal Kalkınmada Yatırımları Destekleme Programında Hibe Sözleşmeleri tamam

Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programında Hibe Sözleşmeleri imzalanıyor.

 

 

İl Müdürlüğümüzde KKYDP (Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklemesi Programı) Ekonomik yatırımlar kapsamında desteklemeden yararlanacak olan firmalarla hibe sözleşmesi yapılmaya devam ediliyor. Bu manada  Tosun Grup İnş.Taah. Zahire Tic. Ldt. Şti. adına Mehmet Tosun ile Bakanlığımız adına İl Müdürümüz Recep KIRBAŞ birlikte hibe sözleşmesi imzalamışlardır.

Bakanlığımızca uygulanmakta olan KKYDP Ekonomik Yatırımlar Hibe Programı 8. Etabı kapsamında hibe desteği almaya hak kazanmış olan işletmelerden Birlik Ziraat San.Tic. Ldt. Şti.tarafından Sulakyurt İlçesinde uygulanacak olan “Ayçiçeği Eleme, Çuvallama ve Depolama Projesi”, Türksoylar Zahirecilik San. ve Tic. Ldt. Şti. tarafından Delice İlçesinde uygulanacak olan “Hububat Depolama ve Temizleme Tesisi Projesi”, Kale Yem Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Yahşihan İlçesi Hacıbali Köyünde uygulanacak olan “Yem Üretimi Ürün Çeşitliliğinin Artırılması Projesi”, Bildik Un ve Unlu Mam. Tic. ve San. Ltd Şti. tarafından Kırıkkale Merkezde uygulanacak olan “Un Tesisi Kapasite Artırma ve Teknoloji Yenileme Projesi.”, Öz Kalkan Yem Un Tarım Hay. Zir. Ldt .Şti. tarafından  Keskin İlçesinde uygulanacak olan “Buğday Silosu Projesi.”, Tosun Grup İnş.Taah. Zahire Tic. Ldt. Şti. tarafından Keskin İlçesinde uygulanacak olan “Çelik Silo Projesi.”  için İl Müdürlüğümüz ile hibe sözleşmelerini imzalayarak projelerini uygulamaya başlamışlardır.

Böylece 2014 yılı sonuna kadar KKYDP kapsamında adı geçen 8 işletmeye toplam 2.935.979,25-TL hibe desteği verilecek olup, Bu yatırımlarla birlikte 92 kişide istihdam edilecektir.

 

Ayrıca aynı proğram kapsamında 2014 yılı için 140 makina ekipman için Bakanlığımızca 787 bin TL hibe destek kullandırılmaktadır.

 

İlimizde Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında bu yıla kadar 1916 Makine Ekipman, 2 adet sulama projesi ve 14 adet tarımsal sanayi projesi için toplam 8.793.593,27  TL hibe desteği verilmiştir.

 

İl Müdürü Recep KIRBAŞ; amacı doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması olan bu proğram kapsamında ilimizde bu yılki desteklemelerle birlikte 22 tesis, 2056 makina ekipman ve 2 bireysel sulama projesi için yaklaşık olarak 28 milyon TL yatırım yapılarak 12.516.572 TL hibe destek sağlanmış olacaktır. Dedi.

 

Bu haber 1237 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi