Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Bahşılı da Dönmez Ailesinden İftar yemeği

Bahşılı da Dönmez Ailesinden İftar yemeği

Tarih 24 Temmuz 2014, 10:00 Editör PINAR YILMAZ

Bahşılı nın ilk ve son Belediye başkanları iftarda bir araya geldi

Bahşılı da Dönmez Ailesinden Geleneksel İftar yemeği

Bahşılı nın ilk ve son Belediye başkanı iftarda bir araya geldi

Bahşılı ilçesi’nde bir zamanlar dönemine damgasını vuran ve üç dönem belediye başkanlığı yapan Mihter genel başkanı Mehmet Dönmez Büyükleri hayırına verdiği iftar yemeğinde son belediye başkanı İbrahim Uyar ında katılımıyla renkli görültülere sahne oldu.

Bahşılı Erkek Kuran kursu talebe yurdu bahçesinde nezih birt ortamda verilen iftar yemeğine toplumun her kesiminden katılım gerçekleşti.

Ağabeyi Murtaza Dönmezin Kuran dan okuduğu bir bölümden sonra iftara katılan misafirlere konuşan Mehmet Dönmez şunları söyledi.

Dönmez,’’sayın Belediye başkanım,genel müdürüm değerli hazurun ve muhterem hanım efendiler,değerli hemşerilerim bugün Kadir gecesinde bize ayrılmış yemek verme sırası,dualarını kabul edenler den eyler inşallah cenabı Allah.Günahlarımızın affı için bir fırsat olur.Böyle bir mubarek bir gecede geneleneksel olarak her sene yaptığımız iftar yemeğinde bir araya geldik,inşallah kabul eder.öncelikle Kara hoca Mehmet Dönmez Dedemden başlamak üzere,Babam Ata Dönmez,Annem Zeynep Dönmez,Kayın Babam Mustafa Türesin ve Kaynanam Fatma Türesin için,ayrıca Bahşılı nın Belediye olduktan sonraki muhtarı İsmail Uslu dayı ve Hatice abla için,ayrıca İlk Belediye Başkanı ünvanı olan Osman Şenses dayımın ruhları için,ayrıca tüm dostların akrabaların ve Allah rızası için bu yemeği tertip etmiş oluyorum.

Allah izin verirse ben,Allah ömür vermezse Ailem bu geleneği burada devam ettirecek.Tekrar tekrar yemeğimize geldiğiniz için,Allah razı olsun diyorum,afiyet olsun diyorum.diyerek konuşmasını tamamladı.

Öğrenci yurt müdürü de Mehmet Dönmez ve katılımda bulunan bütün misafirlere teşekkür etti.

Daha sonra kamelyada içilen çay ve eski dostlarla sohbetler yapıldı. Bütün misafirleri karşılayan Dönmez yine herkesi tek uğurladı ve bizzat teşekkür etti.

İftar yemeğinin ilginç tarafı ise Osmanlı kabı içerisinde Mehmet Dönmez pilavı, yufka ekmek ve Kuran Kursu Aşçısının çeşitli malzemelerden yaptığı Osmanlı şırası ve Erzincan semaverinde özel ateşte pişirilen çay ikram edildi.

 Yemeğe katılanlardan haberci71 objektifine takılanlar ise,yemeğe katılan yaş sınırı 50 nin üstünde çoğu insanların Din dersi hocalığını yapan Murtaza hoca,Bahşılı ilçesi son Belediye Başkanı İbrahim Uyar,M. E. Bakanlığı Yenilik ve eğitim teknolojileri genel müdürlüğü-idari ve mali işler daire başkanı,ayrıca genel müdür vekili olan Recep Zafer Tekin,Bahşılı Erkek Kuran Kursu ve Kız Kuran kursu talebe yurdu dernek başkanı İsmet Uslu,Bahşılı milli eğitim müdürü Sefayet Özbek, Keçiören milli eğitim şube müdürü ,Kırıkkale Gazeteciler cemiyet başkanı Ramazan Çetin,Haberci71 haber sitesi imtiyaz sahibi Ahmet Yaman,Kanal Siyaset Haber sitesi imtiyaz sahibi İbrahim Yaman,Bahşılı AK Parti ilçe teşkilatı genel sekreteri Oğuzhan Yaman,Kırıkkale Boks kulübü başkanı ve milli boksör Esalettin Pekdoğan, Yazar ve Araştırmacı program yöneticisi Ahmet Zengin katılırken, köprü başı talabe yurdu ve kuran kursu yönetici ve öğrencilerinin olağan üstü hizmetleri takdire şayan bir şekilde karşılan

Bu haber 2197 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi