Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Müzisyenler Derneğinden Müzisyenleri sevindirecek açıklama

Müzisyenler Derneğinden Müzisyenleri sevindirecek açıklama

Tarih 02 Ağustos 2014, 12:27 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale Müzisyenler Derneğinden Müzisyenleri sevindirecek açıklama

Kırıkkale Müzisyenler Derneğinden Müzisyenleri sevindirecek açıklama

HERKES İÇİN SANAT HERYERDE.

Kırıkkale Müzisyenler Derneği Başkanı Adnan SAÇAL Müzisyenleri sevindirecek açıklama yaptı. Türkiyenin çeşitli illerinde bulunan müzisyen dernekleriyle ortak haraket ettiklerini ve Ortak Platform içerisinde olduklarını,palatforma bağlı olan’Eskişehir Genç müzisyenler derneği,İzmir müzisyenler derneği ,Kırıkkale müzisyenler derneği,İzmit müzisyenler derneği ,Afyon müzisyenler derneği  olarak ortak haraket etme kararı aldık..Eskisehir Müzisyenleri dernek başkanı Mustafa DEMİR geçtiğimiz günlerde kırıkkaleye gelerek birlikte hareket etmek ve neler yapabileceğimiz hakkında toplantı yaptık.Federosyan yapılanması içerisindeyiz çok yakında Herkes için Sanat Her yerde olacak dedi.

ÜÇ BEŞ PARÇALIK MÜZİSYEN OLMAZ.

Saçal;Eline Müzik aletini alıp üç beş parça çalan kendisini müzisyen sanıyor.Müzik aletleri çalanların önce eğitimden geçmesi gerekir.Bizler dernek olarak alaylı dediğimiz derneğimize kayıtlı müzisyenler için halk eğitim ve milli eğitim ile iş birliği içerisinde olup sertifika ve diploma almaları için çalışmalar yapıyoruz. MÜZİSYEN VE SATÇILAR TORBA YASADA.

Saçal;TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Recai BERBER

hazırlanan torba yasa ya istinaden''Sanatçılara yönelik yapılması planlanan çalışmada Sanatçıların geriye dönük olarak borçlanabilmesi ve böylece emeklilik hakkı elde edebilmesine ilişkin tartışmalar, Meclis’te Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gündeme geldi.

Komisyon sanatçıların borçlanabilmesine ilişkin olarak yeni bir çalışma yapılmasını ve genel kurul aşamasına kadar bir netlik kazandırılmasını isterken Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Cevdet Ceylan da komisyon üyelerine bilgi verdi. Ceylan bu konuda yaşanan sıkıntıları anlatırken, son yapılan borçlandırma çalışması sırasında sanatçı tespitinde zorluklar görüldüğünü belirtti.

 

YENİ DERNEKLERE YASANIN FAYDASI OLMAZ.

Saçal;Halen devam eden çalışmalar kapsamında, sanatçılar için kriter olarak bu alanda kurulmuş derneklere üyelik öngörülüyor. Buna göre sanatla ilgili olarak 10 yıldan fazla süredir faaliyette bulunan bir sivil toplum örgütüne 5 yıldan fazla üye olanlar, borçlanmadan faydalanmak için başvurabilecek.

Söz konusu düzenlemenin pakete eklenip eklenmeyeceğine henüz karar verilmedi. Bu konuda siyasi iradenin vereceği karara göre düzenlemenin akıbeti netleşecek.

Türkiye’de bir çok sanatla ilgili dernek olmasına karşılık bu dernekler çoğunluğu sosyal amaçlı amatör veya hobi olarak sanatla ilgilenenlerin kurmuş olduğu derneklerdir.Bizler Sanatla geçimini sağlayan sanatı ve müziği meslek edinmiş olanların kurduğu dernekleriz.

 

Saçal;Kırıkkale müzisyenler derneği 4 yıllık dernek.Bizim gibi türkiyenin belirli illerinde yeni kurulmuş derneklerde bulunmakta.Gerek ekonomik gerekse sosyal statü olarak dernekleşememiş bu kişiler yeni yeni dernekleşmenin gayreti ve çabası içerisindedirler. Buna göre sanatla ilgili olarak 10 yıldan fazla süredir faaliyette bulunan bir sivil toplum örgütüne 5 yıldan fazla üye olanlar diye bahsi geçen konuya ilişkin bu kriterlerde dernek veya dernek üyeliği Türkiye de var olup olmadığı bilinmemekle beraber sanatçıların ve müzisyenlerin kurmuş oldukları derneklerin kuruluş yılları 1 yılla 5 yıl arasındadır bu bağlamda yasanın teklifi hazırlanırken yıl 10 yıl olarak belirlenirse çok fazla bir yarar sağlanamayacağı aşikardır

Bu haber 1929 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi