Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
SOKAK DÜĞÜNLERİNE GELEN YASAĞA TEPKİ

SOKAK DÜĞÜNLERİNE GELEN YASAĞA TEPKİ

Tarih 12 Ağustos 2014, 01:24 Editör PINAR YILMAZ

SOKAK DÜĞÜNLERİNE GELEN YASAĞA TEPKİ

AÇIKLAMA YAPILMALI.

Kırıkkale müzisyenler dernek başkanı Adnan SAÇAL Sokaklarda yapılan Ev düğünleri Kırıkkale başta olmak üzere Ankara’da yasaklanmasına tepki gösterdi. Böyle giderse Türkiye genelinde yasaklardan dolayı ev düğünlerimiz unutulmaya yüz tutacak. Derneğimize gelen düğün yapacaklar, yasağın ne zaman kalkacağını merak ediyorlar. Kız ve Erkek evladımızın Mürüvvetlerini görmek için büyütüyoruz. Evimizde düğün yapmak istiyor ve kültürlerimizi yaşatmak istediklerini söylüyorlar. Düğün salonlarında düğün yapmak zorunda kalanlarda, salon fiyatlarından şikâyetçi oluyorlar.

SALONLAR DENETLENMELİ.

Müzisyenler derneği başkanı Adnan Saçal; Ankara itfaiye daire başkanlığından emekli olduğunu, Elektrikten kaynaklanan çok yangında görev aldığını söyledi. Özellikle kapalı alanlarda çıkan yangınların elektrik kontağından dolayı kaynaklanıyor.

Düğünlerin yasaklanmasıyla düğün salonları da aldı başını gidiyor. Birçok düğün salonlarında yangın çıkışı yerleri,merdivenleri ve  yangın çıkması halinde yangına müdahale edecek yangın tüplerinin de olmadığı söyleniyor. Salonlarda düğüne gelen ortalama beş yüz kişi oluyor. Biran önce düğün yasakları için yasal düzenleme yapılması lazım. Yasakları fırsat bilen Ankara’daki bazı düğün salonları, gün içinde 3 düğün yaptığı söyleniyor. Elektronik müzik aletlerini çalındığı düğün salonlarında, elektriğe fazla yüklenmeler olabiliyor.

ÖNLEMLER ALINMALI.

Saçal;Günlük hayatı bizim için kolaylaştıran elektrik enerjisi, gerekli önlemler alınmadığında veya hatalı kullanım halinde elektrik çarpmaları ile insan hayatının sonlanmasına, ısınma ve kısa devre ile işletmelerde ya da evlerde yangınların çıkmasına neden olabilir. Bu yangınlar, küçük çapta maddi zararlar ve ufak yaralanmalarla sonuçlanabileceği gibi büyük maddi kayıplara ve ne yazık ki ölümlere dahi yol açabilmektedir.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATTIK.

Saçal; Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan müzisyenler dernekleriyle ortak hareket ediyoruz. Ortak platform içerisindeyiz. Federasyon yapılanması içerisindeyiz. Kırıkkale, Eskişehir, İzmir, İzmit, Malatya, Samsun, Afyon, Isparta, başta olmak üzere Türkiye genelinde müzisyenler dernekleriyle ortaklaşa imza kampanyası başlattık. Derneğimize üye olan müzisyen ve sanatçılardan imza kampanyasına destek olmaları için düğünleri geziyorum imza kampanyası için imza topluyorum. Geriye dönük SGK borçlanması için başlattığımız imza kampanyasına müziğe gönül verenleri ve derneklere üye olanları bekliyoruz. Hedefimiz Türkiye genelinde 5000 bin imza. Toplanacak imzalar TBMM Plan bütçe komisyon başkanlığına gönderilecek.

ÇALIŞMA RUHSATI.

Saçal; Bildiğiniz üzere bir işletme eğer vergiye tabi ise belediyeden o işi bulunduğu yerde yapabilmesi için çalışma ruhsatı alması gerekir, bunun için belediyeye talebiniz olduğunda belediye tarafından itfaiyeye o işletme hakkında görüş bildirmesi için bir yazı gönderilir bununla beraber işyeriniz itfaiye görevlileri tarafından denetlenir ve itfaiye raporu belediyeye gönderilir. İtfaiye raporu olumlu olduğu taktirde işletmeniz ilgili belediyenin prosedürleri halledilmek sureti ile çalışma ruhsatı almaya hak kazanır.

YANGIN MERDİVENLERİ ZORUNLU TUTULDUĞU YAPILAR.

Saçal;Toplanma amaçlı binalar: genel olarak insanların tören, ibadet, ulaşım, eğlence, yeme içme gibi çeşitli amaçlarla bir araya geldikleri tahmini olarak 50 kişi üzeri kapasiteye sahip binalar veya binaların bu kriterlere uyan bölümleri için bu zorunluluk uygulanır. Örneğin ibadet yerleri, restoranlar, spor salonları, sinema, tiyatro gibi alanlar bu sınıfa girer.

Sağlık Hizmeti amacıyla kullanılan Hastane, Bakım evleri, Huzur evleri, Kreş, Doğum evleri gibi mekânlarda.

Konaklama amacıyla kullanılan otel, yurt, han, apartmanlar, pansiyonlar, Alışveriş merkezleri, marketler, büyük mağazalar vb yerlerde yangın merdiveni bulundurulması zorunludur.

Bu haber 1253 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi