Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
K Ü TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları nda Üçüncü Oldu

K Ü TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları nda Üçüncü Oldu

Tarih 20 Ağustos 2014, 08:23 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale Üniversitesi TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları nda Üçüncü Oldu

Kırıkkale Üniversitesi TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda Üçüncü Oldu

Kocaeli Körfez Yarış Pistinde düzenlenen, TÜBİTAK Alternatif  Enerjili Araç Yarışları'nda Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri 62 takım arasında Hidromobil kategorisinde 3., Elektromobil kategorisinde ise 8. oldu.

KÜGAR ve HİDROKALE Büyük Bir Başarı Elde Etti

TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları 16-17 Ağustos 2014 tarihlerinde, 62 takımdan oluşan yaklaşık bin 800 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. 1.950 metrelik Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde düzenlenen yarışta Hidromobil Kategorisinde performans ödülleri, hidrojen tüketimleri değerlendirilerek belirlendi. 10 kişiden oluşan Kırıkkale Üniversitesi HİDROKALE Takımı, bu kategoride 3. oldu. Aynı pistte elektirik tüketimleri değerlendirilerek performans ölçümü yapılan Elektromobil kategorisinde yarışmaya katılan  Kırıkkale Üniversitesi KÜGAR Takımı ise 32 takım arasından 8. oldu.

 

Dört yıldır Güneş Enerjili Araç Yarışlarına katılan Kırıkkale Üniversitesi, bu yıl ilk defa katıldığı Hidromobil ve Elektromobil kategorisinde büyük bir başarı elde etti. Kırıkkale Üniversitesi'nden ve sponsorlardan aldıkları desteklerle yarışlara hazırlanan KÜGAR ve HİDROKALE Takımları, üniversite tarafından tahsis edilen laboratuvarda çalışmalarını sürdürdü.

 “Türkiye’de ve Yurt Dışında Daha Güzel Dereceler Elde Edeceğiz”

Yarışlara katılan HİDROKALE ve KÜGAR Takımlarında yer alan öğrenciler; Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erişen ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri tarafından büyük bir destek gördüklerini belirterek, “2014 senesi içinde Shell tarafından Hollanda'da düzenlenen Shell-EcoMarathon'aHidromobil ekibi ile katıldık ve bu bizim için oldukça önemli bir deneyim oldu. Bu yarış için hazırlık sürecinde geceli gündüzlü çalıştık. Üniversitemizin adını başarılı projelerle ve derecelerle duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kazandığımız bu başarıyla seneye düzenlenecek yarışmalar için şimdiden hazırlanmaya başladık. Türkiye’de ve yurt dışında daha güzel dereceler elde edeceğiz. Bu zorlu süreçte maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Üniversitemiz yönetimine çok teşekkür ediyoruz.” dediler.

 

Bu haber 1650 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi