Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
TARIM MÜDÜRLÜĞÜ ÜÇ İLÇEDE HASAR TESPİTİNE BAŞLADI

TARIM MÜDÜRLÜĞÜ ÜÇ İLÇEDE HASAR TESPİTİNE BAŞLADI

Tarih 21 Ağustos 2014, 10:01 Editör PINAR YILMAZ

TARIM MÜDÜRLÜĞÜ ÜÇ İLÇEDE HASAR
TESPİT ÇALIŞİMALARINA BAŞLADI

TARIM MÜDÜRLÜĞÜ ÜÇ İLÇEDE HASAR

TESPİT ÇALIŞİMALARINA BAŞLADI

Tarım İl Müdürlüğü teknik personeli, 3 ilçede aşırı yağıştan zarar gören ekili arazilerde hasar tespit çalışmalarına başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, 2 gündür etkili olan sağanak nedeniyle ekili ve Dikili arazilerde hasar oluştuğunu bildirdi.

Kırbaş, yaptığı yazılı açıklamada, şiddetli yağışların etkisiyle merkez ilçeye bağlı Aşağı Mahmutlar, Yukarı Mahmutlar ve Ulaş köyleri, Bahşılı ilçesine bağlı Bahçeli Mahallesi ve Yukarı Çamlıca köyü ile Yahşihan ilçesine bağlı Kılıçlar ve Hisarköy köylerinde aşırı yağışa bağlı olarak tarla ve bahçelerde hasar meydana geldiğini belirtti.

İl Müdürlüğü teknik personelleri ve söz konusu köylerden sorumlu Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi  (TAR-GEL) personelleri ile sel afetinin olduğu 3 ilçede hasar tespit çalışmalarına başladıklarını vurgulayan Kırbaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Afetten zarar gören ve Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilerin Bakanlar Kurulu kararına göre kredi kuruluşlarına olan (Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri) borçlarının ertelenmesi için hasar tespit çalışmalarına başlandı. Çiftçilerin bu gibi afetlerden en az zararla çıkması için tarım sigortası yaptırmaları gerekmekte.

Meteorolojiden aldığımız bilgiye göre metre kareye yaklaşık 37 kilogram yağış düşmüş ve rüzgarın hızı da saatte 70 kilometreye ulaşmış . Arazide yapılan incelemelerde aşırı yağış ve sel afetinden özellikle dere yatakları ve çukur yerler etkilenmiş ve yaklaşık 7 bin dekar alanda ayçiçeği, domates, fasulye, Mısır ve bağ alanlarında yaklaşık yüzde 30 - 40 dolayında zarar olduğu tespit edilmiştir. Çiftçilerimizin zararlarının tanzimi için elimizden geleni yapacağız."

 

Bu haber 1332 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi