Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Çiftçilere ATAK-S Irkı Tavuk Dağıtıldı

Çiftçilere ATAK-S Irkı Tavuk Dağıtıldı

Tarih 21 Ağustos 2014, 10:09 Editör PINAR YILMAZ

Çiftçilere 4 Bin Adet ATAK-S Irkı Yumurtacı Tavuk Dağıtıldı

Keskin “İlçemizde Köy Tavukçuluğunu Geliştirme Projesi” Başlatıldı.

Çiftçilere 4 Bin Adet ATAK-S Irkı Yumurtacı Tavuk Dağıtıldı.

Köy Tavukçuluğunu Geliştirme Projesi kapsamında Keskin Kaymakamlığı toplantı salonunda bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Keskin Kaymakamı İlker Özerk ÖZCAN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep KIRBAŞ, Tavukçuluk Araştırma İstasyonu müdürü Dr. Serdar KAMANLI, Keskin İlçe Gıda Tarım ve HayvancılıkMüdürü Serdal AVCI, İlGenel Meclisi Üyesi Ekmel CÖNGER, teknik elemanlar ve projeden yaralanacak çiftçiler katılmışlardır.

Toplantının açılışında Veteriner Hekim Feridun Işın CÖNER tarafından proje hakkında bir görsel sunu yapıldı. Daha sonra Tavukçuluk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nden Dr. Züleyha KAHRAMAN tarafından tavuk yetiştiriciliğinde dikkat edilecek hususlar, tavukçuluğun ekonomisi ve pazar durumu hakkında katılımcılara bilgi sunulmuştur. Daha sonra yine aynı müdürlükte görevli Veteriner Hekim Semih KOÇANAOĞULLARI tarafından sağlıklı ve verimli bir tavukçuluğun nasıl yapılması gerektiği hususunda bir sunum yapılmıştır.

Keskin Kaymakamı İlker Özerk ÖZCAN proje hakkında bilgi verdi. Projenin gerekliliğini anlattı. Bu projeyle sadece yumurta üretim ve pazarlama işi yapılmayacağını, projenin sosyal bir kalkınma aracı olduğunu ve pazardaihtiyaç duyulan, doğal yumurta ihtiyacını da karşılayacağını söylemiştir. Projenin Keskin Kaymakamlığı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile ortak yürütüleceğini ve ilerleyen zamanlarda talebe göre genişleyerek başta Ankara olmak üzere çevre illere de ürünlerin pazarlanacağını umduklarını söyledi.

Keskin ilçemiz köylerinde ikamet etmekte olan çiftçi ailelerimizin sosyoekonomik durumlarına katkı sağlamak amacı ile Keskin Kaymakamlığı tarafından bu yıl uygulamaya konulan “Köy Tavukçuluğunu Geliştirmesi Projesi” kapsamında, satın alınan 4 bin adet Atak-S ırkı siyah-kahverengi 16 haftalık yarka yumurta tavuğundan 3 bin adedi sosyal güvencesi olmayan çiftçi ailelerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü kaynağı kullanılarak, bin adedi ise çiftçilerin kendi imkanıyla olmak üzere toplam 21 çiftçi ailesine dağıtımı yapıldı.

Kuzugüdenli Köyü’ndeİlçe Müdürü Serdal AVCI ve teknik elemanlarla birlikte tavuk dağıtımına katılan İl Müdürü Recep KIRBAŞ: ‘’İlimizde ilk kez Keskin ilçesindekaymakamlık desteğiyle başlatılan bu projeyle;bir yandan son dönemde kuş gribiyle büyük oranda sayısı azalan köy tavukçuluğu daha modern bir şekilde yapılarak bu sahada oluşan talep karşılanacak, diğer yandan da aile ekonomisine katkı sağlayarak çiftçi ailelerinin gelir seviyesi yükseltilmiş olacaktır. Böyle bir projenin gerçekleşmesini sağlayan Keskin Kaymakamı İlker Özerk Özcan’a teşekkür ederim’’ dedi.

“Köy Tavukçuluğunu Geliştirme Projesi” kapsamında bir aylık yem desteğiyle birlikte sigortalı olarak yüz ile bin arası değişen sayıda 4 aylık damızlık tavuk tanesi 21 TL bedelle yetiştiricilere teslim edilmiştir. Tavukçuluk projesinde sağlık ve hijyen taramaları İlçe Müdürlüğümüz tarım danışmanları tarafından titizlikle sürdürülecektir.

Uygulanmakta olan bu projenin ikinci ayağında projeyi sürdürülebilir kılmak, ilimizde yeni bir istihdam oluşturmasını desteklemek ve üretilen ürünlerin pazara hızlı ve kolay bir şekilde ulaştırılmasını sağlamak amacıyla çiftçi ailelerinin şirketleşmesi hedeflenmektedir. Böylece KOSGEB, Kırsal Kalkınma Destekleme Programı gibi desteklerden daha kolay yararlanmaları sağlanacaktır.

                                                                       Recep KIRBAŞ

                                                                           İl Müdürü

 

Bu haber 2741 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi