Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
KIZILIRMAK NEHRİ NE GİREN AFGANİSTAN LI 2 GENÇ BOĞULDU

KIZILIRMAK NEHRİ NE GİREN AFGANİSTAN LI 2 GENÇ BOĞULDU

Tarih 25 Ağustos 2014, 08:25 Editör PINAR YILMAZ

KIZILIRMAK NEHRİ NE GİREN AFGANİSTAN LI NİŞANLI 2 GENÇ BOĞULDU

 

KIZILIRMAK NEHRİ'NE GİREN AFGANİSTAN LI NİŞANLI 2 GENÇ BOĞULDU

Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesinde bulunan celal Bayar parkından geçen Kızılırmak Nehri'ne giren Afganistan uyruklu 2 genç boğuldu.

Aileleriyle piknik yapmak için Bahşılı celal Bayar parkına gelen Afganlı gençler Ailelerinden habersiz parkın  
Çağlayan mevkisindeki  derin suya girerler.

 Fatime Rahmani (16) ve Emin Rızai (20), serinlemek amacıyla girdikleri Kızılırmak'ta  Gençlerin bir süre bağırdıkları söylensede yardıma gelen olmayınca derin suda , gözden kaybolurlar. aileleri nin polise haber verdiği olaya Önce Bahşılı Emniyet ekipleri müdahale ederek geniş kapsamlı çevre güvenliğini sağlar.. Olay yerine gelen yetkililer, Rahmani ve Rızai'yi aramak için Kırıkkale ve Ankara'dan dalgıç talebinde bulundu. Bu arada önce Bahşılı Kaymakam ı Harun Ersdin Polat, Bahşılı Emniyet Müdürü Uğur Çelik gelir, daha sonra da Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, nehir kenarına gelerek çocukları suda kaybolan aileye geçmiş olsun temennilerinde bulunup yetkililerden durum hakkında bilgi aldılar.

 

Öte yandan, Bahşılı da amatör balıkçılıkla uğraşan bir kişi, itfaiye tarafından beline ip bağlayarak,kendine ait dalgıç elbiselerini giyerek ,gönüllü olarak girdiği nehirde Rahmani ve Rızai'nin cesetlerini suya girdikleri noktadan 20 metre uzakta yan yana buldu. Gençlerin cesetleri sudan çıkarılarak  Bahşılı Belediye sine ait  Cenaze aracı ile Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi morguna kaldırıldı. Emin Rızai'nin İsveç'ten yaklaşık 2 yıldır Türkiye
'de mülteci statüsünde yaşayan akrabaları Rahmani ailesini ziyaret geldiği öğrenildi.

Kırıkkale Valisi
Ali Kolat, yaz mevsiminde boğulmaların çoğaldığını, bu konuda vatandaşların daha dikkatli olmalarını gerektiğini ve buralarda uyarıcı levhaların olduğunu çok dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Annelerin feryat ettiği gençlerin babası ise suyun kenarından hiç ayrılmadı, kendi dilince kurtarma ekiplerin geç gelmesini ve çocuklarının çıkamayacağını düşünerek göz yaşı döktü.

 

Kırıkkale den Celal Bayar parkına piknik için gelen bazı vatandaşlar Vali Kolat a ve Emniyet müdürü Onar a Kızılırmak ve celal bayar parkında bu kaçıncı boğulma neden bir kurtarma ekibin olmadığını,her seferinde Ankara dan gelmesi beklendiğini sordu.

Vali Kolat da onları ikna etti.Kanunen sertifikalı kişilerin bu su altı kurtarma işini yapabileceğini böyle konularda Bakanlık ve emniyet genel müdürlüğünün istendiği zaman hemen ekipleri gönderdiğini bildirdiğini ve şimdide 45 dakikada geldiklerini iletti.

 

 

Bu haber 1882 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi