Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Mantarcılık Projesinin İlk Meyveleri  Vali Kolat a Gösterildi.

Mantarcılık Projesinin İlk Meyveleri Vali Kolat a Gösterildi.

Tarih 30 Ağustos 2014, 13:21 Editör PINAR YILMAZ

Mantarcılık Projesinin İlk Meyveleri Vali Kolat a Gösterildi.

Mantarcılık Projesinin İlk Meyveleri  Vali Kolat a Gösterildi.

 

İl Müdürlüğünce Sulakyurt İlçe sinde başlatılan “Mantarcılık Projesi” ilk meyvelerini verdi. Elde edilen mantarlar Kırıkkale Vali Ali Kolat’a makamında gösterildi.

Ziyarete Sulakyurt Kaymakamı Harun Kazez, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Belediye Başkanı İsmail Bildik, Ziraat Odası Başk. Nurettin Ergazi, İlçe Müdürü İlker Demirci, Sulakyurt il Genel Meclisi üyesi Habip Altıntop ve yetiştiriciler katıldı. 

Mantar projesi hakkında İl Müdür Recep Kırbaş Sayın Valimizi ve misafirleri bilgilendirmiştir. Kırbaş; il genelinde çiftçilerin gelirlerini arttırmak için çeşitli alternatif ürün yetiştiriciliği çalışmaları yürüttüklerini bunlar arasında mantarcılık, çilek yetiştiriciliği, patates yetiştiriciliği ve çeşitli yem bitkileri yetiştiriciliği sayılabileceğini söylemiştir.

 Vali Kolat Sivas Valiliği sırasında benzer bir mantarcılık projesi yürüttüklerini ve başarılı sonuçlar aldıklarını söyleyerek bu tür çalışmaların il genelinde arttırılmasının faydalı olacağını söylemiş ve emeği geçenlere teşekkür etmiştir.

MantarcılıkPojesi kapsamında ilk olarak Ahiler Kalkınma Ajansı desteğiyle mantar üretimi konusunda bir eğitim projesi yürülmüş, sonra Kırıkkale Üniversitesi’denDoç Perihan Güler’in katılımıyla bir eğitim toplantısı yapılmış, daha sonra da Sulakyurt’lu üreticilerinin katılımıyla Ankara ili Kalecik İlçesinde bulunan mantar üretim tesisi gezilmiştir. Son olarak da çiftçiler Samsun ili Yakakent ve Bafra ilçelerinde çeşitli köylerde çiftçi şartlarında kurulan mantar üretim yerlerini gezmişlerdir.

Samsun’a yapılan teknik gezide çiftçiler ilk olarak 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Pekşen’den bir seminer almışlar. Daha sonra Yakakent ilçesinde Kürüz ve Küplüağzı köylerinde incelemelerde bulunmuşlar ve bu iş yapabileceklerine karar verdikten sonra da Yakakent ilçe Müdürlüğündenmantarcılık konusunda uzman ziraat mühendisi Bayram Erdoğan davet edilerek Sulakyurtlu çiftçilere uygulamalı olarak kompost hazırlığı ve mantar yetiştiriciliği eğitimi verilmiştir.

         Projenin devamında örgütlenme sağlanarak, üretim arttırılması ve bunun sonucunda da paketleme tesisi kurularak pazarlanması hedeflenmektedir.

 

Bu haber 1295 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi