Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
20. Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği sona erdi

20. Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği sona erdi

Tarih 07 Eylül 2014, 16:32 Editör PINAR YILMAZ

20. Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği sona erdi,
karakeçili halkı festivaline sahip çıktı.

20. Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği sona erdi

Karakeçili halkı başkan Özçelik i bağrına basarak festivaline sahip çıkrı.

Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde 20. Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği sona erdi.

20.uluslar arası kültür şenliği yeni yapılan muhteşem Çarşı Camiindeki Türk büyüklerine ve aziz şehitlerimize okutulan mevlit duası ile start aldı.

Kırıkkale belediyesi Mehteran takımı eşliğinde yürüyüş korteji ile Türk büyükleri ve Atatürk anıtına çelenk sunuldu,istiklal marşı okutuldu.

32 öğrenciye sünnet elbisesi dağıtılarak sünnet ettirildi.yöresel sanatçılar sahne aldı.Karakeçili nin öz halayını yine kendi halkı arasından kurulan halay ekibi ile sunuldu.

Her festivalde hemen hemen kurulup yapılan Açıkhava paneli bu sefer Kırıkkale Üniversitesi Yardımcı Doç.Dr.Fatma Ünvay Açıkgöz’in başkanlığını yaptığı panelde,araştırmacı Yazar Oğuzlar kitabından sonra tarihe ışık tutacak bir çalışma ile beş yılda tamamladığı Tarihte Türkler isimli kitabından sonra bugün de, Tarihte Karakeçililer isimli panele konuşmacı olarak katıldı.

Şenliğin gündüz bölümünde katılan misafirlere ve halka gözleme ve ayran ikram edildi.

Akşam bölümünde ise Kur'an-ı Kerim tilaveti, sanatçı Abdurrahman Önül'ün verdiği konserin ardından sona erdi.

 

 

*   Karakeçili Stadı'nda devam eden etkinliklerde 2.gün yoğun ilginin yanında başka illerden gelen  misafirler katıldı.

*    

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Karakeçili AKP Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, Şenliğin bu yıl 20'ncisini düzenlediklerini ve eski günlerdeki gibi katılımın yoğun olmasını başardıklarını ileterek devam etti..

"Dolu dolu geçen şenliğimizde tarihimizi, kültürümüzü yaşayarak, gelecek nesillere taşıyoruz" diyen Özçelik, Şenlik'te Karakeçili aşiretinin kültürü, gelenek ve görenekleri ile adetlerinin yaşatıldığını söyledi.

Şenliğin Kırıkkale'nin uluslararası tek etkinliği olduğunu belirten Özçelik, "Aşiretler Yörük çadırlarıyla ünlüdür. Güzel Yörük çadırları da kurduk. Misafirler buraları ziyaret ederek zaman geçiriyorlar. Karakeçili aşireti Osmanlı devletini kuran aşiretlerdendir. Orta Asya'dan gelmiştir. Şanlıurfa'da da aşireti ve Karakeçili köyü var" dedi.

Festivalin en yoğun olduğu 2.gün ise Yağlı Güreş Müsabakaları, Yörük çadırları, Osmanlı şerbeti ve macunu ile halk oyunları gösterisi misafirlerin ilgi odağı oldu.

 

 

·        

 

 

"Karakeçili 20. Uluslararası Kültür Şenliği, son gününde protokol konuşmalarıyla devam etti.

Karakeçili Stadı'nda devam eden etkinliklere, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kaan Köksal, Kırıkkale Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı,Bahşılı Belediye başkanı İbrahim Uyar,Hacılar belediye başkanı Menduh Bağrıaçık,Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu,AKP il başkanı Mürsel Akçay,İl Jandarma Alay komutanı,İl emniyet müdürü ,civar belediye başkanları,dernek başkanları ve halk katıldı.

Festivalin hayırlı olması temennisinde bulunan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kaan Köksal, bir Türkmen aşireti olan Karakeçili'nin içerisinde dostluğun, kardeşliğin, bir birine saygı ve sevginin hakim olduğunu belirtti. Belediye başkanı verdiği sözü tuttu şenliğe eski yoğunluğuna kavuşturacağım dedi.onu tebrik ediyorum,gelecek yıl daha kalabalık olacağınada inanıyorum.özellikle kadınların çoğunlukta olması bize seçimlerdede ilgi göstermeleri takdire şayandır,kadınlarımızada başkan ve partimiz adına teşekkür ediyorum.dedi.

 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Akyürek de burada bir bayram havası gördüğünü ve Türkiye'nin güzelliğinin bu örfleri, adetlerinin Şanlıurfa'da nasılsa Kırıkkale'de de bu havayı görmekle iftihar ettiğini kaydetti.

Şenlik, te Belediye nin eski belediye başkanlarına,katılan davetli ve protokole plaket verildi.Akşam faslında yapılan konserlerden sonra ise  sanatçıların vereceği konserler ve havai fişek gösterisi ile sona erdi.

 

 

Bu haber 3911 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Karakeçili

Karakeçili Belediyesi Hedeflerini büyük tutuyor

Karakeçili Belediyesi Hedeflerini büyük tutuyor Karakeçili Belediyesi Hedeflerini büyük tutuyor

Karakeçili de köylülere Motorlu Tırpanlar Teslim Edildi

Karakeçili de köylülere Motorlu Tırpanlar Teslim Edildi Karakeçili de köylülere Motorlu Tırpanlar Teslim Edildi
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi