Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Bahşılı ilçesin de ilköğretim haftası kutlandı

Bahşılı ilçesin de ilköğretim haftası kutlandı

Tarih 19 Eylül 2014, 02:02 Editör PINAR YILMAZ

Bahşılı ilçesin de ilköğretim haftası kutlandı

Bahşılı ilçesin de ilköğretim haftası kutlandı

 

Bahşılı ilçesin de 2014-2015 eğitim-öğretim yılı Bahşılı Atatürk ilk ve ortaokulu çok amaçlı salonunda,ilköğretim haftası kutlama programı düzenlendi.

 

  

                                           

Bahşılı ilçe milli eğitim müdürlüğünün düzenlediği ilköğretim haftası Atatürk ilk ve ortaokulu çok amaçlı salonunda kutlandı.

programa Bahşılı belediye binası önünde bulunan Atatürk büssüne çelenk koyma,saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.Daha sonra ise Atatürk ilk ve ortaokulu salonunda devam edilerek saygı duruşu, istiklal marşı okundu.

Kutlanan program da ,Türkçe öğretmeni Hilal Kılınç’ın açılış konuşma yaptı ve öğrenciler şiirler okudu.

okul müdür vekili Ünal Şimşek in yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmada müdür şunları söyledi.

Müdür şimşek,’’ Yeni bir Eğitim ve Öğretim yılına daha başlamanın coşku ve heyacanı içindeyiz. Halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor:
“Dünyanın en zengin aklını gördüm
Sermayesini sordum, dedi ki: okul.”İnsanın diğer canlılardan ayıran en önemli özellik, aklı ve zekasıdır. Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanın yetiştirildiği yerdir.

Eğitilmemiş toplumlar uygar olamazlar, gelişemezler, ayakta kalamazlar. Ünlü Fransız romancısı Victor Hugo der ki: “Okul uygarlığın geliştiği yerdir.”

Okul eğitim ve öğretim yuvası olarak, bizlere çeşitli bilgiler verir, beceriler kazandırır, yenilikleri; gideceğimiz yolu en iyi biçimde kavratır. Ayrıca okul, toplu yaşamayı, birbirimizi sevmeyi, kurallara uymayı da öğretir.

Okula gelmek, ondan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir aşama ve başlangıçtır. Atatürk bir sözünde şöyle diyor: “İlk ilham; ana baba kucağından sonra, okuldaki öğretmenin dilinden, vicdanından, eğitiminden alınır.”

Bundan dolayı tarih boyunca sürekli çalışmış, araştırmıştır. Gelişmiş toplumlarda bilgi; güç ve otoritedir. Bilgiye ulaşmak için ise modern teknoloji ile donatılmış kurumlara ihtiyaç vardır. Bu kurumlar okullardır. Okullarımızın amacı; siz sevgili öğrencilerimizi bilgilendirerek, hayata ve geleceğe hazırlamaktır.

Eğer aklınızın zengin olmasını istiyorsanız, uygar bir insan olarak yetişmek istiyorsanız okulunuza dört elle sarılınız, ona sahip çıkınız. Okulun bütün olanaklarından yararlanınız. Öğretmenlerinizden, en iyi biçimde faydalanınız. Düzenli çalışınız. Çünkü başarılı olmanın yolu, düzenli, programlı ve disiplinli çalışmaktan geçer.

Yeni bilgiler yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmamız dileğiyle İlköğretim haftamız kutlu olsun.

 

daha sonra 4. sınıftan mezun olan öğrenci tarafından 1. sınıf öğrencisine bayrak teslimi yapılırken, müzik öğretmeni Aykut Büyükköse’nin hazırlamış olduğu enstrümantal müzik dinletisi sunuldu.

programda ayrıca,öğrencilerin düzenlediği ben öğretmen olmak istiyorum adlı orotoryo ve kukla gösterisi yapıldı.

programa Bahşılı Kaymakam’ı Harun Ersin Polat,emniyet müdürü Uğur Çelik,belediye başkan yardımcısı Özcan Akdeniz, AKP ilçe başkanı Sadullah Duyar,ilçe emniyet müdür yardımcısı Hasan Akpınar,Ziraat Bankası müdürü,ilçe milli eğitim müdürü Sefayet Özbek, kamu kurum müdürleri,okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Bu haber 2192 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Bahşılı

Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı da lavanta hasatı Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi