Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kırıkkale de 19 Eylül Gaziler Günü için tören düzenlendi

Kırıkkale de 19 Eylül Gaziler Günü için tören düzenlendi

Tarih 20 Eylül 2014, 01:50 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale de 19 Eylül Gaziler Günü için tören düzenlendi


Kırıkkale’de 19 Eylül Gaziler Günü için tören düzenlendi.

Kırıkkale de,Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşmayı yapan Bakım Binbaşı
Tarkan Yeniyayla, şehitlik ve gaziliğin Türk milletinin vatanı, bayrağı ve bağımsızlık uğruna ölümü hiçe sayan kahraman evlatlarına verdiği en yüksek iki paye olduğu söyledi. Törenin ardından şehitlik ziyaret edildi. Burada Kuran-ı Kerim ve duaların okunmasının ardından şehit kabirlerine karanfil bırakıldı.

Kırıkkale Valisi Kolat, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, şehitlere rahmet dilediğini belirterek,"Onların en kıymetli varlıklarını, canlarını bu vatan, millet ve bayrak için feda ederek şehitlik mertebesine erdiklerini vurgulayan Kolat, "Gazilikte ona yakın bir mertebedir. Allah mekanlarını cennet eylesin, yakınlarına sabırlar versin. Hükümet, kurum ve kuruluşlar olarak hep onlarla birlik ve beraberlik içerisindeyiz, onların hizmetindeyiz. Develtimiz ve hükümetimiz gaziler ve şehitlerimiz için çok güzel düzenlemeler yapıyor." dedi.

Vali Kolat, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “ Bugün 19 Eylül Gaziler Günü. Biliyorsunuz
Sakarya Meydan Muharebesi'ni takiben 19 Eylül 1921 yılında TBMM, Mustafa Kemal’e Gazilik ve Mareşallik unvanı verdi. O gün çıkarılan Kanunla Gaziler Günü olarak ilan edildi. Biz de burada il protokolümüzle, kurum ve kuruluşlarımızla, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerimizle Gaziler Günümüzü kutluyoruz. Allah, şehitlerimize ve vefat eden gazilerimize rahmet eylesin. Onlar, en kıymetli varlık olan canlarını, bu vatan için, millet için, bayrak için feda ettiler. Şehitlik mertebesine erdiler. Gazilik de ona yakın bir mertebedir. Allah mekânlarını cennet eylesin. Yakınlarına sabır versin. Biz, Devlet olarak, Hükümet olarak, kurumlar olarak onlarla hep birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Devletimiz ve Hükümetimiz şehit ve gazilerle ilgili çok güzel çalışmalar yapıyor. Bugün şehit ve gazilerimizin yakınları, iş bulma konusunda, sosyal etkinlikler konusunda, ekonomik konularda yeni düzenlemelerle haklar getirildi. Ama bunlar bu acıyı gidermez. Ama bu düzenlemeler onlara sahip çıkmamızın en büyük göstergesidir. Nitekim şehitlerimiz ayrı gün, gazilerimiz ayrı gün şeklindeki yapılan düzenlemeyle buraya gelip şehitlerimizi ziyaret ediyoruz. Allah mekânlarını cennet eylesin. Allah devletimize ve milletimize, birlik ve beraberlik içerisinde huzur ve güvenlik nasip etsin.”

Buradaki törenden sonra,
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Vatan İçin Can Verenler Derneği ziyaret edilerek; şehit yakınları ve gazilerimizle bir süre sohbet edildi. Dernek ziyaretlerinden sonra Polisevi'nde gaziler ve şehit aileleriyle, il protokolünün katılımıyla Şehit ve Gazi Şube Müdürlüğü tarafından bir yemek verildi.

Törene, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, protokol, davetliler, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ve gazileri katıldı.

 

Bu haber 1228 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi