Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Din BİR-SEN,TORBA YASA ÜZDÜ

Din BİR-SEN,TORBA YASA ÜZDÜ

Tarih 22 Eylül 2014, 01:16 Editör PINAR YILMAZ

Din Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren torba yasa nın memuru hayal kırıklığına uğrattığını söyledi

TORBA YASA ÜZDÜ!

Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (DESK) ve Din Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren torba yasa’nın memuru hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

 Torba Yasa’da memurun hakkını elinden alan 82. Madde ile ilgili düzenlemenin hukuksuzluğu meşrulaştıracağını, ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde vekil olarak görev yapan din görevlilerinin kadro beklentilerinin boşa çıktığını belirterek açıklamasında şunları söyledi: “Torba Yasa’ya eklenen 82. Maddenin yasallaşması memurlar açısından üzüntü vericidir. Daha önce yaptığımız açıklamalarda da belirttiğimiz gibi, 82. Madde memurun iş güvencesini elinden almıştır. Mahkemeyi kazanan memurun iki yıl mağdur edilmesine imkân tanınmıştır. Memuru, amirin kölesi haline getirmiştir. Torba yasa içinde yer alan bu maddenin yasallaşmış olmasından endişeliyiz. Anaya’nın 125. Maddesine aykırı bir düzenlemenin Meclis’ten geçmesi düşündürücüdür.

Memurun Saygınlığı Yok Edildi

Memurun temsil saygınlığı yok edilmiştir. Bu yasa ile memur, amirin inisiyatifine bırakılmıştır. Amir, Anayasa’nın 125. Maddesine aykırı bir şekilde hukuksuz işlem tesis edebilecek ve bu işleminden dolayı disiplin cezası dışında herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmayacak. Bu madde nedeniyle, memur tarafsızlığını yitirecektir. Keyfi işlemler artacaktır.

Sözleşmeli Personelin Memur Kadrosuna Atanması Olumlu

657 Sayılı D.M.K.nun 4/B maddesine göre istihdam edilen İl Özel İdaresi, Belediye ve bağlı kurulaşları ile mahalli idare birliklerinde Belediye Kanunu’nun 49. Maddesinin 3. Fıkrasına göre çalışan personelin ve kamu kurum ve kuruluşlarının merkez teşkilatlarının büyük ölçekli bilgi işlem birimlerinde, bilişim hizmetlerinde fiilen çalışanların kadroya alınmasını DESK ve Din Bir-Sen olarak olumlu karşılıyoruz. Konu hakkında daha önce basın açıklamalarımız ve Başbakanlık Makamı ile Meclis’te grubu bulunan siyasi partilere resmi olarak bu konuyu iletmiş ve söz konusu sözleşmeli personelin kadroya alınmalarını talep etmiştik. Ancak söz konusu personelin kadroya geçirilmesi oldu bittiye getirilmemelidir. Bunların özlük haklarının korunması gerekir.

 

Yardıma Muhtaçlara Fazladan Yapılan Ödemeler

Muhtaç, güçsüz ve kimsesizlerden 65 yaşını doldurmuş olanlara yapılan fazla ödemelerin faizlerinin silinerek anaparanın alınmayacak olmasını olumlu buluyoruz. Sosyal devlet anlayışının gereği de budur. Ancak 65 yaş sınırını uygun görmüyoruz. 50 yaşında olup aynı durumda olan vatandaşlara karşı haksızlık yapılmaktadır. DESK ve Din Bir-Sen olarak bunun düzeltilmesini bekliyoruz.

Torba Yasa Genel Olarak Olumludur

Yasallaşan torba yasa’yı genel olarak olumlu karşılıyoruz.  Ancak toplumun belli bir kesimini sevindirirken, belli bir kesimini korkuya ve endişeye sevk etmektedir. Görevden alınan memurlarla ilgili hüküm olumsuzdur. Kadro bekleyen vekillerin ve ailelerinin umutları ve hayalleri sönmüştür. İşten çıkarılan ve görev süresi dolup çıkarılacak olan vekil ve ailelerini korkuya ve endişeye sevk etmiştir. Hükümet’in işi toplumda korku ve endişe yaratmak değil, toplumun bütünü sevindirmek, huzurunu, refahını sağlamaktır. Bu haliyle torba yasaya sevinmemiz ve kabul etmemiz mümkün değildir. Yeni bir torba yasa ile 82. Madde düzenlemesinin kaldırılmasını, diyanet’te görev yapan vekil din görevlilerine kadro verilmesi gibi pekçok düzenlemenin yeniden ele alınarak toplumun tüm katmanlarının sevindirilmesini bekliyoruz.”

 

 

 

 

Bu haber 1171 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi