Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
KREDİ YURTLAR KURUMUNDA NELER OLUYOR

KREDİ YURTLAR KURUMUNDA NELER OLUYOR

Tarih 24 Eylül 2014, 10:14 Editör PINAR YILMAZ

K Ü ÖĞRENCİLERİNİ BARINDIRAN KREDİ YURTLAR KURUMUNDA NELER OLUYOR

K Ü ÖĞRENCİLERİNİ BARINDIRAN  KREDİ YURTLAR KURUMUNDA NELER OLUYOR

Kız öğrenciler isyan etti

Yahşihan bulunan Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan 200 kız öğrenci, yurt şartlarının iyi olmadığını isteklerinin yurt yönetimi tarafından dikkate alınmadığını ileri sürerek gece yarısı protesto eylemi gerçekleştirdiler.

Yurtkur’da kalan kız öğrenciler isyan bayrağını açtı. Yurdun açılmasından bu yana sıkıntıların bir türü bitmediğini belirten kız öğrenciler son olarak asansörde bir arkadaşlarının kalarak bayılması vc  istenilen ranzaların bir türlü gelmemesi nedeniyle isyan ettiler. Yurt binasından üzerindeki eşofmanlarla aşağı inen kız öğrenciler  seslerini yükselterek protesto eylemi gerçekleştirdiler.

İkna çabaları kafi geldi

Yaklaşık 200 kız öğrencinin katıldığı protestoda Ankara’dan gelen Kredi Yurtlar Kurumu yetkilileri, öğrencileri ikna etmeye çalıştılar. Kız öğrenciler, yurtta odalarda gereğinden fazla öğrenci bulunduğu, ranzalar gelmediğinden dolayı yerlerde yattığını kaydetti. Asansör kazasının yaşandığını anlatan öğrenciler, kapı açılmayınca arkadaşlarının baygınlık geçirdiğini dile getirdi. Kredi Yurtlar Kurumu avlusunda yapılan protestoda polislerde hazır bulundu.

Basına izin verilmedi

Olayın duyulması için tüm tanıdıklarına  haber veren kıza öğrenciler basın mensuplarını da konu hakkında bilgilendirdiler. Olay yerine gelen çekim yapmak isteyen basın mensupları güvenlik görevlileri tarafından içeri alınmadı. Çocuklarının kaldığı yurtta şartların iyi olmadığını duyan aileler, telefonla ulaşarak bilgi almaya çalıştı. Yaklaşık 3 saat süren protesto, olaysız bir şekilde sona erdi.

Ne olacak

Protesto eyleminin ardından gerek Yurtkur’un gerekse Üniversite yönetiminin nasıl bir tavır alacağı merak konusu oldu. Öğrencilerin bir çok haklı nedenle yaptığı  eylemin isteklerini yerine gelmemesi halinde de devam edeceği belirtiliyor.

 

Bu haber 1253 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi