Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kurban Pazarı Kontrolü ve Denetimi Yapıldı.

Kurban Pazarı Kontrolü ve Denetimi Yapıldı.

Tarih 28 Eylül 2014, 16:17 Editör PINAR YILMAZ

Kurban Pazarı Kontrolü ve Denetimi Yapıldı.



Kurban Pazarı Kontrolü ve Denetimi Yapıldı.

 

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle, İlimiz Kırıkkale ve diğer illerde hayvan sevklerinde önemli miktarlarda artış meydana gelmektedir. Sağlık kontrolünden geçmemiş ve gerekli aşıları yapılmamış hayvanların yurtiçinde nakledilmeleri salgın hayvan hastalıklarının yayılmasında büyük rol oynamaktadır. Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep KIRBAŞ, Kırıkkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Vedat Genç, Kırıkkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdüresi Nihal Kanat, Gıda Tarım ve Hayvancılıkİl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Orhan Çetinveİl Müdürlüğümüzde görevli Veteriner Hekimler tarafından Hayvan Pazarı’nda denetimlerde bulunuldu.

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ve Kırıkkale Belediye Başkanlığı ekiplerince pazara getirilen her hayvan incelenecek, evrakları kontrol edilecek ve yetiştiricilere bulaşıcı hayvan hastalıkları konusunda bilgi verilecektir.

Bu sebeple, kurbanlık hayvan nakilleriyle muhtemel bir hastalığın Kırıkkale’ye bulaşmasını önlemek için, aşağıda belirtilen hususların hayvan yetiştiricilerine, hayvan nakliyeciliği yapan araç sahiplerine ve kurbanlık alacak vatandaşlarımıza duyurulmasında fayda görülmüştür.

Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği kapsamında İlimizde bulunan hayvan yetiştiricilerine verilen eğitim sonucu 642 adet Bakıcı Belgesi, 390 adet Sürücü Belgesi ve 644 adet Satıcı (Celep) Belgesi düzenlenmiş olup, denetim sırasında belgelerin kontrolleri yapılmıştır.

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve İlgili Yönetmelikler gereğince; İl Merkezi ve İlçelerden başka İl ve İlçelere yapılacak her türlü hayvan ve hayvansal madde sevklerinde; menşeine en yakın yerdeki İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesi veya İlçe Müdürlüklerinden “Veteriner Sağlık Raporu” alınması mecburidir.

Sevk edilecek sığır cinsi hayvanların (Sığır-Manda) sevklerinden en fazla 6 ay önce Şap Aşısı ile aşılanmış olmaları gerekmektedir. Şap Aşısı olmayan hayvanlara aşı yapılarak aşı tatbik tarihinden sonraki 15.günden itibaren sevklerine izin verilecektir. Küçükbaş hayvanların (koyun-keçi) ise en fazla 6 ay, en az 15 gün önceden hayatları boyunca en az bir kez Koyun-Keçi Vebası Aşısı yapılmış olmalıdır. Ayrıca hayvanların “Kulak Küpesi” ve “Hayvan Pasaportunun” bulunması gerekmektedir. Trakya bölgesine hayvan nakillerinde ise bunların yanı sıra Bakanlığımız tarafından yayımlanan Genelgelerde belirtilen ilave özel şartlarında yerine getirilmesi zorunluluğu vardır

Üreticilerimizin, İl ve İlçe Müdürlüklerimize müracaat etmeleri durumunda bu konularda kendilerine her türlü yardım yapılmaktadır. Belirtilen bu şartlara haiz olmayan hayvanlar için kesinlikle Veteriner Sağlık Raporu düzenlenmeyecek ve önceki yıllarda olduğu gibi hayvan pazarına da sokulmalarına izin verilmeyecektir. Kaçak sevk durumlarında ise 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunun 36.maddesi gereğince hayvan sahiplerine ve nakil vasıtaları sahiplerine idari para cezası verilmektedir. Ayrıca yine aynı kanunun maddesi gereği ”tanımlattırılmamış yani kulak küpesi bulunmayan sığır cinsi hayvanlar ile koyun ve keçilerin nakil sırasında yakalanması halinde tüm masrafları sahibi tarafından karşılanarak en yakın kesimhanede kestirilerek, sahibine teslim edilmektedir” hükümleri yerine getirilecektir.

 

 

                                                                                                                      Recep KIRBAŞ

                                                                                                                          İl Müdü

Bu haber 1288 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi