Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
SELÇUK SİLSÜPÜR DEN İMZA GÜNÜ

SELÇUK SİLSÜPÜR DEN İMZA GÜNÜ

Tarih 29 Eylül 2014, 13:13 Editör PINAR YILMAZ

Araştırmacı-Yazar Selçuk Silsüpür, Eylül ayında bir Pazar günü Kırıkkale Podium AVM de tertiplediği imza günü ile okurlarıyla bir araya geldi.

                         SELÇUK SİLSÜPÜR’DEN İMZA GÜNÜ

            Araştırmacı-Yazar Selçuk Silsüpür, Eylül ayında bir Pazar günü Kırıkkale Podium AVM’de tertiplediği imza günü ile okurlarıyla bir araya geldi.

Yazar Silsüpür, imza gününde basın mensuplarına kitapla ilgili şu bilgileri verdi.

            -‘Bu çalışma ile 2501 kaynakça, 356 resim ve 136 şekil ile 133 haritadan yararlanarak hazırlanmıştır. Yani tamamen “bilimsel kaynaklara” dayanmaktadır.

            Bu eserde yabancı bazı bilim adamlarının “Tarih Türklerle başlar.” veya “Türkler olmasa idi Tarih olmazdı.” sözlerinin doğruluğunu bir kez daha göreceksiniz.

            . Erken Türkler, M.Ö 15000 yılından itibaren Orta Asya’dan dünya ya yayılmaya başlamışlar ve kelimenin tam manası ile insanlığa medeniyeti öğretmişler, kültür aşısı yapmışlardır. Gen havuzu çalışmalarında da görülmektedir ki, Avrupa’da ki halkların köklerinde büyük ağırlıkla Erken Türkler vardır. İtalyanların menşei olan Etrüsklerde olduğu gibi.

            Bu eser Türklerin Anadolu’ya ilk defa, M.S. 1071 yılında gelmediğinin, M.Ö 13000 yılından itibaren gelmeye başladığını göstererek de bu ve benzeri birçok yanlışlığın düzeltilmesini sağlayacaktır. Prof. Afif Erzen, Prof. K.Kökten, M. Uyanık, O.Belli ve yabancı araştırmacıların katılımıyla Doğu Anadolu’da yaptıkları 30 yıllık bir çalışma sonucu Anadolu’daki Türk Tarihinin M.Ö. 13 binlerce başladığı tescil edilmiştir.

 

 

 

            : Öncelikle Erken-Türklerin Genetik Soyağacı’nı incelememiz gerekmektedir. Erken-Türkler 1. Derece Esas Irklardan “Beyaz Irk” ile 2. Derecede “Melez” Irklardan olan Amerind’lerin akrabalık bağı neticesinde ortaya çıkmış 3. Derecede “Türemiş” bir ırktır.

            M.Ö.12.000- 1.000 yılları arasında bütün Avrupa’da hâkim kültür Erken-Türk Kültürü, dil de Türk Dili idi ”

            Orta Asya’daki kaya yazıtlarına göre: Karadağ, Aladağların bulunduğu Kazakistan’da Balkaş Gölü’nün güneybatısındaki Tamgalı Say’ı, Kırgızistan’da Talas Vadisi ve Issık Gölü’nden oluşan üçgen alanın yazının ve evrensel uygarlığın vatanıdır diyebiliriz.

            Türk Tarihi M.Ö. 16.000 yıllara dayanmaktadır. Yazı M.Ö. 16.000 yıllarında Türklerce icat edilmiştir. Doğu Anadolu’da başta Anadolu’da bulunan yazıtlar Erken-Türkçedir. Latin, Yunan, Fenike, Kiril Alfabelerinin kökenini Erken-Türkçe teşkil etmektedir. Roma Medeniyetini kuranlar Etrüsklerdir. Türk’tür ve dilleri de Türkçedir. İskandinavya ve Avrupa’da 5.000’den fazla Erken-Türkçe Yazıt bulunmaktadır. Mısır’daki Pıramitlerden daha eski ve iki kat büyük olan Piramitleri Orta Asya’da Türkler inşa edip, diğer kültürlere etki yapmışlardır.

 

Bering Boğazı’dan geçip, Kızılderili Kültürünün diplerine etki etmişlerdir.

            Asya’da kalan Erken-Türkler’in, kültürel açıdan M.Ö’ ki karanlık dönemleri açısından ANAV KÜLTÜRÜ, AFANASYEVO KÜLTÜRÜ, ANDRONOVO KÜLTÜRÜ, KARASUK KÜLTÜRÜ, TAGAR KÜLTÜRÜ VE KELTEMİNAR KÜLTÜRÜ gibi kültürleri oluşturmuşlardır. Neticede “ATLI –GÖÇEBE TÜRK KÜLTÜRÜ” doğmuş ve gelişmiştir. Atlı göçebe sayesinde Türklerde erken çağlardan itibaren “VATAN, MİLLET VE DEVLET” fikri doğmuştur.

SUBARLAR (HURRİLER), ELAMLAR SÜMERLER, HATTİLER,

KASSİTLER, TROYALILAR, PELASGLAR, ETRÜSKLER, HİKSOSLAR,

LİDYALILAR, KARYAYIYAR, GASGALAR, MEDLER, PARTLAR, URARTULAR,

SAKALAR, KİMMERLER, PONTUSLAR bu devletlerden bazılarıdır.

            Çin’de M.Ö. 1050- 247 yılları arasında ilk Türk devletini kuran Chau Hanedanı Çin’e Türk Kültürü’nün en önemli unsurları olan, “atı, arabayı, tunç’u, 12 hayvanlı Türk Takvimi ile Gök Tanrı inancını” sokmuşlardır. Yine Çinliler “börk’ü, pantolonu, ceketi ve çizmeyi” Hun Türklerinden öğrenmişlerdir.

 

İç çamaşırını, binit takımlarını, ince uzun ve kavisli çelik kılıçları, Türk yayı ve oklarını Batı toplumuna sokan Hun Türkleri, Üzengiyi Avrupa’ya getiren Avar Türkleridir. Yine, kopuz’u, yoğurt’u, konserve eti ve pastırmayı dünyaya tanıtan da yine Türkler olmuştur.

 

            Dolasıyla dünyada TARİH VE KÜLTÜR TÜRKLER İLE BAŞLAMAKTADIR.’dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber 2449 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi