Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Bahşılı da Bir Okul var ,ne zaman yapılacak

Bahşılı da Bir Okul var ,ne zaman yapılacak

Tarih 14 Ekim 2014, 02:12 Editör PINAR YILMAZ

Bahşılı da Bir Okul var ,ne zaman yapılacak

Bahşılı da Bir Okul var ,ne zaman yapılacak…!

Bahşılı İlçe sinde her zaman göz ardı edilen milli eğitim zafiyetleri artık patlama noktasına geldi.

Bir zamanlar yıllar önce bir köy okulunda Küreboğazı köyünde yapılması gerekenler yapılmadı diye muhtar ve köylü isyan etmişti de yapılan bir haberle içişleri bakanlığı ,valilik ve il milli eğitim,karayolları,il özel idaresi ve Kaymakam lık ayağa kalkmıştı da,10 gün içerisinde o köye hizmet gelmiş ve söz verilen okulun avlu duvarı yenilemesi ve okulun sıvası, boya badanası,köy yolunun yamaları,köy mezarlığındaki çeşmenin suyu akıtılarak, o okul köyde öğretime açılmıştı.

İşte aynı terenaneler şimdi dönmeye başladı.

 2011 yılından beri bir türlü verilen sözlerin yerine getirilmediği bir lise var,Hacı Hidayet çok programlı lisesi şimdi buna birde meslek lisesi ünvanı verildi,okul iyice kıymetlendi,ama dökülmeye başladı.

 Bahşılı Kaymakam lığının ve İlçe Milli eğitim müdürlüğünün defalarca yazışmalarla ve şifayen bildirilmesine nazaran yapılamayan okul tadilat ve bakım onarım işi,bu haber çekildiği sırada yapılmak üzere keşfe çıkılarak yapılacağı izlenimini gösterdi,daha belli değil...?

Bu okulun Temelini Döneminin keskin kılıcı Kenan Evren paşa nın attığı,o zamandaki ANAP iktidadırının altın başkanı Mehmet Dönmez’in altın yıllarında evren lisesi olarak inşaatını başladığı, Aslında ise okul yerini ve okulu yine hemşehrimiz olan Hacı Hidayet Doğruer beyin bağışladığını ve yaptırdığını onun adının verildiğini herkes biliyor.

Kırıkkale de ne yazık ki Hacı Hidayet Doğruer Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini kapatarak Yıkan ve isim silme zihniyeti yine bu okulunda adını değiştirme yoluna gidebilir.

Gelelim okulun şimdi durumuna;

 1-okul boyası dökülüyor içler acısı,

 

2-kapılar delik deşik olmuş,kapı kilitleri ona keza hurdalaşmış,

 

3-daha yeni yapılan ilçede tek kapalı spor salonu olarak büyük ümitlerle  açılan salonun tavan levhaları ayrılmaya başladı,

 

4- birde bir avlu duvarı var inanın savaştan çıkmış gibi betonları dökülmüş ve artık demirleri görünüyor.

 

Şimdi o zamanki il milli eğitim inşaat bölümü şube müdürleri ne yaptı,nasıl bu görevleri sürmen altı yaptı bilinmez ama şimdi yeni görevliler müdürler geldi herhalde,bakalım onlar ne yapacak zaman onu da gösterecek.Ama bir gerçek var bu okul 50 kişiden 200 kişiye yükselen,kaliteli idaresi ve öğretmenleri ile öğrenci nüfusu ile gerçekten yükselen bir okul oldu.ayrıca rafineri Petro kimya bölümü ile aranan bir bölümü bünyesinde Tüpraş ın  laboratuar desteği ile eğitime destek verirken artık bu eksiklikleri görün diyor,her zaman başka okullardaki eksikliklerinizin de takipçisi olacağımıza inanmanızı istiyoruz.

SON DAKİKA ; Okul da yapılan Haber amaçlı yukarıda yayınladığımız fotoğraf çekimlerinden sonra apar topar il milli eğitim inşaat şube bölümünden yetkililer keşif için gelmişler……?

Bu haber 2278 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Bahşılı

Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı da lavanta hasatı Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi