Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
HSYK seçimlerinde en çok oyu Metin Yandırmaz aldı

HSYK seçimlerinde en çok oyu Metin Yandırmaz aldı

Tarih 14 Ekim 2014, 16:33 Editör PINAR YILMAZ

HSYK seçimlerinde en çok oyu Metin Yandırmaz aldı

HSYK seçimlerinde en çok oyu Metin Yandırmaz aldı

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) 10 asıl, 6 yedek üyeyi belirlemek için yapılan seçimlerden Yargıda Birlik Platformu adayları zaferle çıktı.En çok oyu ise ilimizde geçtiğimiz yıllarda Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Metin Yandırmaz aldı

Adli yargıdan 7 asıl, 4 yedek üye, idari yargıdan 3 asıl 2 yedek üyeyi belirlemek için 12 bin 520'si adli, bin 474'ü idari yargıdan olmak üzere 13 bin 994 hâkim ve savcı dün sandık başına gitti. Her ilde, il seçim kurulunun yönetim ve denetimi altında yapılan seçimlerde, o ilde ve ilçelerinde görev yapan hakim ve savcılar oy kullandı. En çok oy alan adaylar sırasıyla asıl ve yedek üye seçildi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven'in açıkladığı geçici sonuçlara göre asıl üyeliklere seçilen hâkim ve savcıların isimleri ile aldıkları oy miktarları şöyle: Metin Yandırmaz (Balıkesir Başsavcısı-5836), Mehmet Yılmaz (HSYK Başmüfettişi-5758), Mehmet Durgun (İstanbul Hâkimi-5695), Ömür Topaç (İstanbul Anadolu Başsavcıvekili-5665), Ramazan Kaya (Ankara Başsavcıvekili-5657), İsa Çelik (HSYK Başmüfettişi-5429), Turgay Ateş (Denizli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı-5400), Halil Koç (Mevcut HSYK üyesi-736) , Ahmet Berberoğlu (Mevcut HSYK üyesi -735) ve Mahmut Şen (Ankara Bölge İdare Mahkemesi üyesi -713) Yedek üyeliklere ise İlker Çetin, Selahattin Menteş, Zeynep Şahin, Orhan Gödel, Cafer Ergen, Mehmet Gökpınar seçildi. Adli yargıda Yargıda Birlik Platformu'ndan seçilen üyelerden Metin Yandırmaz, Ramazan Kaya ve Mehmet Durgun milliyetçi, Mehmet Yılmaz, İsa Çelik ve Turgay Ateş muhafazakar görüşleri ile biliniyor. Adli yargıdan asıl üyeliğe seçilen Ömür Topaç'ın da sosyal demokrat kimliği öne çıkıyor.

 

Yandırmaz’ın ilginç özelliği

HSYK seçimlerinde en yüksek oyu 5836 oyu alan Başsavcı Metin Yandırmaz, cemaat savcılarında Ergenekon şüphelisi olarak dinlemeye alınmıştı. Seçimde en yüksek oyu 5836 oyla Başsavcı Metin Yandırmaz aldı. Metin Yandırmaz'ın meslektaşlarından en yüksek oy almasının dışında önemli bir özelliği daha var. Metin Yandırmaz Ergenekon davası şüphelilerinden biriydi. Davada 21 yargı mensubunun telefonlarının dinlenmekle yetinilmediği, takibe alındığı, ortam dinlemesi yapıldığı da anlaşılmış, bu isimlerden birinin de Metin Yandırmaz olduğu ortaya çıkmıştı.3 Kasım 2008'de İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla hakkında takip kararı alınan Yandırmaz, o dönem Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısıydı. Metin Yandırmaz'ın da aralarında olduğu 21 isim hakkında "4 hafta süreyle kamuya açık yerlerdeki faaliyetlerinin ve işyerlerinin teknik araçlarla izlenmesine, ses veya görüntü kaydı alınması" kararı verildi.Yandırmaz hakkındaki takip dosyası davaya dönüşmedi.Ancak Yandırmaz ve beraberinde izlenen isimler Cemaatçi savcı ve hakimlerinin hedefindeydi.

 

 

Bu haber 1746 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi