Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Sağlık müdüelüğünden SOSYAL DUYARLILIK toplantısı

Sağlık müdüelüğünden SOSYAL DUYARLILIK toplantısı

Tarih 14 Ekim 2014, 17:07 Editör PINAR YILMAZ

Sağlık müdüelüğünden SOSYAL DUYARLILIK toplantısı

SOSYAL DUYARLILIK

Sağlık Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında sosyal sorumluluk konusunda bir mutabakata varılmış, bu kapsamda bir güç birliği amaçlanmıştır. Bu doğrultuda;

 

       Kırıkkale Sağlık Müdürlüğüne bağlı, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında hizmet sunan görevliler acil vakalar için ulaştıkları evlerde asli görevi olan hasta/ yaralıya yerinde müdahale veya hastaneye transfer işlemini gerçekleştirmekle yetinmeyerek hasta veya yaralının yaşam ortamının durum değerlendirmesini gözlemleyecekler ve yaptıkları bu gözlem sonucunu bir rapor haline getireceklerdir. İhtiyaç sahibi olarak gözlemledikleri haneleri bu raporlar vasıtası ile İl Sağlık Müdürlüğümüz Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile paylaşılacaktır. Bu faaliyetle amaç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvuru yapmamış ancak gerçekten yardıma muhtaç aileleri Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne iletiminin sağlanması ve yardım listesinde yer bulmalarının kolaylaştırılmasıdır.

 

       Konu hakkında İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa UZUN yapmış olduğu açıklamada;

 

“Vatandaşlarımızın yaşam alanları ve yaşam koşullarının sağlık üzerindeki olumlu ya da olumsuz etkilerinin göz ardı edilmemesi gerekli, sağlıklı olma halinin uzun sürebilmesi yaşam kalitesinin arttırılması ile kolaylaşabileceğini düşünmekteyiz. Kurumumuza iletilen acil yardım çağrıları vasıtasıyla vatandaşlarımızın anlık sağlık sorunlarının çözülmesiyle işimizin bitmeyeceğini düşünmekteyiz. Kurum olarak daha fazla sorumluluk alarak, diğer kurumların sorumluluklarını paylaşarak hizmet noktasında güç birliği mutabakatına varmamızın daha doğru ve etkili bir yöntem olacağının farkındayız. Bu kapsamda; daha önceden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile görüşmelerimizi gerçekleştirip bu sosyal uygulamayı hayata geçirme anlamında bir mutabakata vardık. Ekiplerimizin acil müdahale ettikleri vatandaşlarımızdan yaşam koşullarının uygunsuz olduğunu düşündükleri vakaları Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bildirmeye başlamasının hazzını yaşamaktayız. Bu uygulamaya özverili katkılarından dolayı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü ve mesai arkadaşları ile 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görev yapan mesai arkadaşlarıma samimiyetle teşekkür ediyorum”  diyerek uygulamanın başladığını ifade ettiler.

 

 

Bu haber 1010 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi