Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
TÜRK EĞİTİM-SEN ŞUBE BAŞKANI KARABACAK IN  SINAV AÇIKLAMASI

TÜRK EĞİTİM-SEN ŞUBE BAŞKANI KARABACAK IN SINAV AÇIKLAMASI

Tarih 16 Ekim 2014, 10:47 Editör PINAR YILMAZ

TÜRK EĞİTİM-SEN ŞUBE BAŞKANI A. YÜCEL KARABACAK IN SÖZLÜ SINAV SÜRECİ AÇIKLAMASI

               

TÜRK EĞİTİM-SEN ŞUBE BAŞKANI A. YÜCEL KARABACAK’IN SÖZLÜ SINAV SÜRECİ HAKKINDA YAPTIĞI 15/10/2014 TARİHLİ BASIN AÇIKLAMASIDIR.

Eğitim Kurumları Müdürlüğü için  İlk Defa ve Yeniden Görevlendirme kapsamında başvuranlardan 342 aday sözlü sınava çağırılmıştır. Boş olarak ilan edilen toplam 94 Eğitim Kurumu müdürlüğü için 16 Ekim 2014 Perşembe günü Öğretmenevinde başlayacak sözlü sınav süreci 23 Ekim 2014 Perşembe günü sona erecektir.Bu rakam gösteriyor ki Kırıkkale’de neredeyse eğitim kurumlarının yarısının müdürlüğü boştur.Bu boşluk şu ana kadar eğitim öğretimde eksikliklere,problemlere ve karmaşaya sebebiyet vermiştir.Öğrencisi,velisi hatta eğitim çalışanları muhatap bulmakta dahi zorlanmıştır.Milli Eğitim Müdürlüğü ise çözümlerde maalesef yetersiz kalmıştır.Okul Yöneticileri değerlendirme sürecinde kendi yandaşı olmayan okul müdürlerimize yapılan haksız,hukuksuz işlemlerle bu zamana dek görevini başarıyla yerine getirmiş okul müdürlerimize kasıtlı olarak 75 altında  puan verilerek görevlerine son verilmesi eğitim-öğretimde de problemleri ve kargaşayı getirmiştir. Okul müdürlerimizi sadece eğitim-öğretimi ve ülke menfaatlerini düşündükleri için,yandaş ve birilerine kapıkulu olmadıkları için 75 altında puanlandırarak elediklerini bugün kamuoyu çok iyi bilmektedir.Elbette ve inanıyoruz ki bu haksız işlem yargıdan dönecektir.

 

Fakat bugün yeni bir süreç başlıyor.Okul yöneticilerinin görevlendirme sürecinde yapılan hukuksuz ve haksız işlemlerin tekrarı daha büyük sıkıntıları beraberinde getirecektir.Tarafımızı açıkça hedef alan mesleki ahlak yoksulu bu zihniyet bilmelidir ki okul yöneticileri sürecinde yaşanan hak gaspı bu süreçte de yaşanırsa tepkimiz şiddetini artırarak devam edecektir.Yaşananlar göstermiştir ki bu sonuçtan eğitim öğretim zarar görmüştür.Onun için puanlama da haksız işlemi gerçekleştirenlerin kesinlikle Sözlü sınav komisyonunda görev almaması gerekir.Böyle bir sonuç sözlü sınavın meşruluğuna da daha başında gölge düşürecek tartışmalar başlayacaktır.Özellikle yandaş sendika üyelerinin komisyonda görev alacağı yönünde duyumlar gelmektedir.Böyle bir tablo sözlü sınav komisyonuna güven durumunu tamamen ortadan kaldıracak yeni bir infialin fitilini ateşleyecektir.Sözlü sınavda görüntülü veya sesli kayıt alınması da taleplerimiz içerisindedir.Kamera kaydının olması sözlü sınavda oluşabilecek şaibeleri kısmen de olsa önleyecektir.

                Türk Eğitim-sen olarak 165 üyemizin girdiği sınavda Milli Eğitim Müdürlüğü ve komisyon ahlaki ve adil bir anlayışla süreci yürütmek ve yönetmek zorundadır.Amacımız hak edenlerin yönetici olması.Ancak böyle olduğu takdirde Kırıkkale kazanır.Onların derdi kendi yandaşlarını müdür yapmak olsa da biz amacımızdan sapmadık.Bizim derdimiz hak edenlerin bu makamlarda olmasıdır.Çünkü biz eğitim-öğretimde kalitenin daha  da artmasını, kazananın Kırıkkale olmasını istiyoruz.Sözlü sınava katılan meslektaşlarımıza da başarılar diliyoruz.

Bu haber 990 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi