Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kırıkkale Üniversitesi Öğrencileri Kariyerlerini Konuştu

Kırıkkale Üniversitesi Öğrencileri Kariyerlerini Konuştu

Tarih 17 Ekim 2014, 13:56 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale Üniversitesi Öğrencileri Kariyerlerini Konuştu

Kırıkkale Üniversitesi Öğrencileri Kariyerlerini Konuştu

Kırıkkale Üniversitesi Öğrenci Konseyi, "Kariyer.net'ten Mülakat ve Kariyer Tüyoları" isimli konferans düzenledi. Yahya Kemal Salonu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Kariyer Net Eğitim Uzmanı Gültaç Abaoğlu katıldı.

Çok sayıda öğrencinin katıldığı konferansta Kırıkkale Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Baybarshan Ali Kazancı, açılış konuşmasını yaptı. Kazancı, konuşmasında Öğrenci Konsey'i çatısı altında yapılacak projelerden söz etti. Kazancı'nın ardından söz alan Kariyer Net Eğitim Uzmanı Gültaç Abaoğlu, Kariyer Net hakkında genel bir bilgi verdikten sonra öğrencilerin mülakatlarda nelere dikkat etmesi gerektiğine değindi.

"Özgeçmişi Kişinin Kimliği Sayılır"

Özgeçmişin dikkatli bir şekilde hazırlanması gerektiğini ve  iş görüşmelerinde özgeçmişin kişinin kimliği sayıldığını belirten Abaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Özgeçmişinizi hazırlarken farkınızı belirtecek bilgileri yazmanız önem teşkil etmektedir ve kendizini doğru tanıtmaya çalışmalısınız. Mümkünse hazırlayacağınız özgeçmiş kısa ancak içeriği dolu olmalı. En önemlisi ise imla hatasız yazılmalı. Fotoğraf seçerken de özenli olmak gerekli, eklediğiniz fotoğraf daha olumlu izlenim sağlayacak vesikalık fotoğraf olabilir."

Mülakatlarda kendini ifade edebilmenin öneminden de söz eden Kariyer Net Eğitim Uzmanı Abaoğlu, iş imkanları için teknolojiyi takip etmenin gerektiğini belirtti. Abaoğlu konuşmasının devamında öğrencilere mülakatın tanımını yaparak, mülakatlarda dikkat edilmesi gereken konulara değindi.

 Konuşmasının ardından Abaoğlu'na, Kırıkkale Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Baybarshan Ali Kazancı hediyesini takdim etti.

 

 






Bu haber 1011 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi