Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
MHP DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ

MHP DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Tarih 24 Kasım 2014, 13:03 Editör PINAR YILMAZ

MHP DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ AÇIKLAMASI

ÖĞRETMENLER GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

 

 

   Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır

Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanında da kalkınmış ve ilerlemiştir. Unutulmaması gereken gerçek şudur ki, kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir.

   Eğitim ve öğretimin temel taşı ise öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimiz; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşam hazırlayan kimsedir.

   Çağdaş medeniyet düzeyine ulaşmak, refah düzeyi yüksek, mutlu bireylerin yaşadığı bir toplum yaratmanın yolu, öğretmenlik mesleğini her bakımdan donanımlı ve çekici hale getirmek, kaliteli öğretmen yetiştirilmesi için her türlü ortam ve imkân sağlanmaktan geçmektedir. Bu sayede, dünyada yaşanan ve yaşanacak dönüşümleri anlayabilir ve ülke olarak çağdaş atılımlar gerçekleştirebiliriz.

 

   Öğretmenlerimiz birçok okulumuzda, köylerimizde hatta en ücra noktalarda büyük imkânsızlıklar içerisinde fedakarca görev yapmaktadırlar. Geleceğimiz olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek için her türlü fedakarlıkta bulunmaktadırlar. Birçok durumlarda öğretmenlerimiz görevlerini hayatı pahasına yapmaktadırlar. Başta güneydoğu Anadolu olmak üzere teröristlerce dağa kaldırılmakta ve şehit edilmektedirler. Ancak öğretmenlerimiz bu kutlu davalarından bir adım bile geri atmamaktadırlar.

 

   Bu anlamlı günde çocuklarımızı, gençlerimizi eğiten, halkımızı aydınlatan, geleceğimizi aydınlatacak tüm öğretmenlerimize, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Öncelikle baş öğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, şehid edilen ve bu uğurda hayatlarını kaybeden değerli öğretmenlerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum, Dünyanın en kutsal mesleğini yapan değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor , sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum.

 

Erdal BALOĞLU

MHP Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı

 

Bu haber 978 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi