Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Bahşılı da öğrencilere Ağız ve Diş bakımı uygulaması yapıldı

Bahşılı da öğrencilere Ağız ve Diş bakımı uygulaması yapıldı

Tarih 02 Aralık 2014, 09:32 Editör PINAR YILMAZ

Bahşılı da öğrencilere Ağız ve Diş bakımı uygulaması yapıldı

Bahşılı da öğrencilere Ağız ve Diş bakımı uygulaması yapıldı

 

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hocası, Prof.Dr.Çoruh Türksel Dülgergil ve 25 öğrencisi Bahşılı da okullarda Ağız ve Diş salığı kontrolleri ve koruyucu uygulama programı için İlçe ye gelerek üç okulda uygulama gerçekleştirdi.

Edinilen bilgilere göre bir otobüsle gelen Ağız ve Dişçilik fakültesi öğrencileri,Bahşılı eğitim öğretim veren Beyaz Kelebekler Ana okulu,Barbaros ilk ve orta okulu,Yakamoz ilk ve orta okulunda Malzemelerini Kaymakam’lığın temin ettiği,Ağız ve Diş sağlığı konusunda bilgiler verip,öğrencilere diş fırçası ve jel dağıtılarak uygulama yaptırıldı.

 

 

Bahşılı Kaymakam’ı Harun Ersin Polat, İlçe’deki öğrencilere yapılan diş taraması ve Ağız ve Diş sağlığı ile ilgili bilgiler verip öğrencilere uygulamalı diş fırçalama tekniğini gösteren Fakülte öğrencilerine teşekkür ediyorum.İlçemizdeki bütün okullarda yapılan bu sağlıklı taraması çok yararlı oldu,Türksel hocaya ve öğrencilerine katkılarından dolayı öğretmenler ve veliler adına bir kere daha teşekkür ederim.Öğrencilerimize bugünkü gibi Ağız ve Diş sağlığı,göz taraması gibi sağlık kontrollerinin yapılması takip edilmesi çok güzel bir uygulamadır.Öğrencilerimizin bilinçli eğitimleri ve derslerde gördükleri bazı konuları tatbikte de bu gibi uygulamalarla göstermeye devam edilmesinin çok faydalı olacağını düşünüyorum.

 

Uygulamada Ağız ve Diş sağlığı fakültesi 3.sınıf öğrencisi Huriye Onuş ise yapılan uygulama ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. Bugün 25 Fakülte öğrencisi Türksel hocamızın Direktifi ile Bahşılı daki Ana sınıfı ve okul öncesi öğrencilere Vernik uygulayıp,ilk ve ortaokul öğrencilerine ise Flör jel ile fırçalamayı gösterdik.Öğrencilerimizin eğlenceli ve merakla bizi dinleyip dediklerimizi uygulamaları ise gerçekten eğitimli olduklarını ve severek  yaptıklarını gördük.Kırıkkale ve ilçelerinde bu tür Ağız ve Diş sağlığı ile ilgili uygulamalarımız devam etmektedir.

 

 

 

Bu haber 1559 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi