Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
ÖZEL YONCA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZİYARETİ

ÖZEL YONCA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZİYARETİ

Tarih 04 Aralık 2014, 03:08 Editör PINAR YILMAZ

ÖZEL YONCA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZİYARETİ

ÖZEL YONCA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZİYARETİ

 Özel Yonca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolasıyla güzel ve duygusal bir program hazırlandı.

Programıza işitme engelliler dernek başkanı Ertuğrul Baloğlu ve Ortapedik Özürlüler Dernek Başkanı Uğur Tezcan katıldı.Uğur Tezcan ve okul müdürü Mehmet Akdemir günün anlam ve önemine dair konuşmalar yaptılar.Ardından okul öğretmenlerinden Yeliz Dündar  ve Hüseyin Durmuş hocanın hazırlamış oldukları günün anlam ve önemini belirten işaret dili ile öğrenciler eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Özel Yonca olarak sosyal sorumluluk projesinin devam edeceği vurgulandı.        Okul Müdürü  Mehmet AKDEMİR yaptığı konuşmada şunları söyledi,

                                                                                                               

 Türkiyemiz de 9 milyona yakın engeli var 

3 Kasım Engelliler günü nedeniyle yaptığımız bu davette engelli vatandaşların bakımının yapılması, sosyal çevreye uyum sağlaması, yeterli eğitimi alması, sağlık ve istihdam gibi haklardan yararlanmaları için çıkarılan yasaların çarpıtılmadan uygulamaya konulması gerekmektedir. Ancak, doğuştan veya herhangi bir hastalık, kaza ya da başka nedenlerle engelli hale gelen vatandaşlarımızın, sorunlarının çözümü, üretken ve katılımcı bir hayat sürme beklentilerinin karşılanması, Devletimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın katkıları ile daha kolay sağlanabilecektir. Bu yönüyle, engellilere sağlanan imkânların yaygınlaştırılması için hepimize önemli görevler düşmektedir. Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulmasının yolu, engelli vatandaşlarımızın da toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür 

 

 Türkiye nüfusu içerisinde büyük bir çoğunluk oluşturan engelli vatandaşların Engellerini görmezden gelmek ne derece aldatıcı bir durum ise bu insanlarımızı engelleri nedeniyle yok saymak aynı derecede aşağılayıcı ve bir o kadar da üzücü bir davranıştır.  Engelli vatandaşlarımızın hayatlarına normal şekilde devam edememesi, bu bireyleri toplumdan giderek izole olmuş hale getirecektir. Dolayısıyla, engelli bireylerimizin toplumsal hayata etkin bir şekilde katılımını sağlayacak politikalar üzerine çalışılması son derece önemlidir.

 

Sağlık meslek lisesi olarak geleceğin hemşirelerine  işaret dili kurslarımızı açtık ve öğrenmelerini sağladık.İleride sağlık camiyasında görev yapacakları için daha iyi hizmet vermeleri açısından bu gibi  hassasiyet oluşturan  kurslarımıza devam edeceğiz .

Özel Yonca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

 

                                                                                                           

 

İşitme engelliler dernek başkanı Ertuğrul Baloğlu Ortopedik özürlüler Dernek Başkanı Uğur TEZCAN ,

Dernek Başkanı Konuşmalarında şunları ilettiler.

Engelli olmak sorun değildir.Engeli ortadan kaldırmak azmini göstermek gerekir .Öncelikle engeli beyinden kaldırmak gerekir .Öncelikle engeli beyinden kaldırmak gerekir.Sevgili Özel Yonca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  öğrencileri bunu başarmışlardır.Bu duyarlı davranışlarından dolayı Özel Yonca ailesine,öğretmenleri ve tüm idaresine canı gönülden teşekkür ederiz.

                                                                                 

Bu haber 3363 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi