Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kırıkkale  İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin temeli atıldı

Kırıkkale İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin temeli atıldı

Tarih 12 Aralık 2014, 10:54 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin temel atma törenine Bakan Işık katıldı

Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin temel atma törenine Bakan Işık katıldı

Savunma sanayi denince Kırıkkale akla gelir

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada tüm ülkede savunma sanayi nedenice ilk akla gelen şehirin Kırıkkale olduğunu Türkiye’nin ilk Silah Organize Sanayininde Kırıkkale’de yapılmasının yerinde ve doğru bir karar olduğunu söyledi

Türkiyede ilk olma özelliği olan Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi temeli önceki gün yapılan törenle atıldı. Arpalık çukurunda yapılan törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, MKE Genel Müdürü İzzet Artunç, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Müsteşarı Prof  Dr Ersan Arslan, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, TBMM Savunma Sanayi Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Milletvekili Ramazan Can Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, Ticaret Odası Başkanı Ekrem Gök, Bakanlık Müsteşarları, MKE Fabrika müdürleri ve il müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı

Fevkalede önemli bir tesis

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törenin ilk konuşmasını Belediye Başkanı Mehmet Saygılı yaptı. Saygılı konuşmasında Kırıkkale’nu dünyada MKE ve Silah sanayi ile bilindiğini belirterek “2011 yılındaki bir fikir bugün hayat buluyor.burası Fevkalede önemli bir tesis.MKE kültürü ile yetişmiş bir çok emekli insanımız var. Bunların tecrübesini devam ettireceği bir tesis olacağına inanıyorum.Bu tesisten beklentimiz büyük” ifadesini kullandı.

Üç güç birleşti

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Müsteşarı Prof  Dr Ersan Arslan yaptığı konuşmada2012 yılında yapılmasına kara verilen tesisin alt yapısının yapılması ve temel atma töreinne katıldığı için mutlu olduğnu söyledi. Arslan “Türkiye ilk ve tek olan üç güçün birleşmesi ile yani Bilim Kamu ve üretici firmalar böyle bir tesisin temelini atıyoruz.Bakanlığımız  hedeflerinden olan yenilikçi yerli ve yeşil  ürünlerin üretimi burada yapılacak olması beni fazlası ilede sevindiriyor” ifadesini kullandı

En önemli üçüncü yatırım

AK Parti Milletvekili Ramazan Can yaptığı konuşmada Kırıkkale’nin MKE kurulması gelişmesi arkasından da TÜPRAŞ’ın ardından en ciddi üçüncü büyük yatırımının bugün hayat bulduğunu söyledi. Can “Güçbirliği platformu meyvesini vermiştir. Silah Organize sanayinin kurulmsası ile ülkedeki birçok yatırımcı buraya gelcektir.Bu yatırımlarla Kırıkkale özlemi duyulan eski günlerine geri dönecektir” ifadesini kullandı.

Ne söz verdiysek yerine getirdik

TBMM Savunma Sanayi Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal törende yaptığı konuşmada Silah Organize Bölgesinin alt yapı temelinin atmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi. Köksal “verdiğimiz sözü yerine getirdiğimiz için şükrediyorum. Güçbirliği platformunda böyle bir şey için çok düşündükk.İlimizdeki en büyük savunma sanayi yatırımı MKE günümüz teknolojisi ile baş edecek durumda değil idi. Çalışan insan sayısındada düşüş vardı. Savunma sanayimizi güçlü hale getirmek için çalışma yapmak zorunda idik. Bu Silah organize sanayi bölgesinin şimdiye kadar yarı yolda olamıs gerekiyordu. Ancak ülkemizdeki bürokratik uygulamaların çokluğu nedeniyle anca temelini atabiliyoruz.Kırıkkale’nin geleceği olan bu hizmetin hayata geçmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

64 parsel bulunuyor

Kırıkkale Valisi Ali Kolat yaptığı konuşmada MKE ile Kırıkkale’nin bütünleştiğini ilimizde bir milyon 700 milyon kamu yatırımı yapıldığını bunların büyük bir kısmınıda MKE yatırımı olduğunu belirtti. Vali Kolat “MKE Kırıkkale için kara gün dostu.İlimizde MKE’den emekli yaklaşık 25 bin vatandaşımız var. Bunlar tecrübesini burada yaşatacak.Savunma Sanayinin merkezi olan ilimizde böyle bir yatırımın yapılması bizleri sevindirdi.Burada yoğun bir çalışma yapıldı. 500 dönüm üzerine 64 parsel  blunuyor. Parseller 3-5-7 dönüm olarak tahsis edildi.Temel atma törenin ardından tahsis işlemine başlayacağız” ifadesini kullandı.

Küçük siyaset değil iş yapıyoruz

AK Parti Genel başkan yardımcısı Beşir Atalay yaptığı konuşmada kendisinin doçentlik tezinini kırıkkale olduğunu sanayi  ile birlikte gelişen bir şehirin kimliğini ortaya koyan sosyoloji tezi olduğunu hatırlattı. Atalay “Kırıkkale’nin kurulmasının temeli savunma sanayi yani silahtır. Biz 2011 yılı öncesi yaptığımız toplantıda herşeyi derledik topladık. Bu şehirin tekrar ayağa kalkması için yapılacak en iyi çalışmanın bu olduğuna karar verdik. Şimdide Silah Organize Sanayi alt yapısının temelini atıyoruz.Eminin ki bu organize  sanayi Kırıkkale’nin istihdamında önemli rol oynayacak.Biz AK Parti olarak gördüğünüz gibi küçük siyaset yapmıyoruz. İlimiz için işe yaar icraatlar geliştiriyoruz.Dünyanın sayılı tesislerinden birini bugün açılışını yaptık.Bu Organize sanayinin açılışı ile yatırım alanıda önemli bir adım atmış olacağız” ifadesini kullandı.

Teğet geçti

Şu anda dünyada hızlı bir üretim yarışı olduğuna vurgu yapan Bakan Işık, "Gelişmiş ülkeler bile yatırımcıları kendi ülkelerine çekmek için büyük gayret gösteriyorlar. En gelişmiş ülke olarak baktığımız Amerika Birleşik Devletleri bile artık üretim yapmayı teşvik eden pek çok mekanizmalar ard arda devreye giriyor. Böyle bir ortamda Türkiye'nin AK Parti iktidarı ile birlikte yeniden güçlenin üretim anlayışı 2008 krizi teğet geçmemize neden oldu. AK Parti'nin bu üretim anlayışı olmasaydı 2008 krizinde Türkiye ağır bedeller ödeyebilirdi. İktidara geldiğimiz günden itibaren ülkede üretim ve istihdamın artırılması için büyük çabalar sarf etti" ifadelerini kullandı.

Ordunuzun gücü varlığınızın teminatıdır

Bir ülke için en önemli üretim alanlarından birisinin savunma sanayi olduğunu anlatan Bakan ışık, "Başbakanımızın bir sözü var 'Eğer dünya bir tek küresel devletten ibaret olsaydı hiç kuşkusuz başkenti İstanbul olurdu.' Bütün dünyanın gözü ülkemizin gözü üzerinde. Son dönemde etrafımızdaki olayları gördükten sonra şuanda bölgemizde 5 ten fazla ülkede devlet otoritesi kayboldu. Böyle bir coğrafyada yaşıyorsak ordumuz güçlü olmalı. Ordunuzun gücü varlığınızın teminatıdır. Türkiye güçlü bir orduya sahibiz. Her yönüyle dünyanın en güçlü ordularından biri. Ordumuzu güçlü yapan en önemli unsur ise nitelikli insan unsuru. Kahramanlığı ve yüksek ahlaki değerleri tüm dünyanın dilindedir. Bu ordunun en gelişmiş silahlarla donatılması da siyasi iktidarların görevidir. 2002 yılında savunma sanayinde yerlilik oranı yüzde 24 idi. Teknoloji düşük ciddi bir oran vardı. Biz geldiğimiz ilk günden itibaren temele hedeflerinden birisi yerlilik oranını yükselteceğiz. Silahta dışa bağımlı olmaktan kurtulacağız.Artık kendi tüfeğimizi kendimiz üretiyoruz. Kendi topumuzu kendimiz üretiyoruz. Açılışını yaptığımız duyarsız mühimmatı kendimiz üretiyoruz. Kendi füzemizi kendimiz yapıyoruz. Artık 250-300 kilometre menzilli som füzesini kendimiz yapıyoruz. 2 metre kalınlığındaki betonu delen zırhları delen mermileri kendimiz yapıyoruz. Kendi tankımızı, helikopterimizi, savaş gemilerimizi kendilerimiz yapıyoruz. Yazılımlarımız da yüzde 100 yerli. Şuanda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kullandığı ekipmanın güvenlik kodlarını ancak askerlerimiz biliyoruz. Bunun önemini Körfez savaşında gördük. Artık kendi uydumuzu kendimiz yapar hale geldik.

Milleyetçilik bu

Pazartesi günü Cumhurbaşkanın katılım ile Türksat 6-A'nın Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusunun imza törenini yapacaklarını belirten Bakan Işık “Milliyetçilik bu. Milliyetçilik akşama doğruyum dürüstüm demekle olmaz. Ülkene ne katıyorsun. Ülken için ne yaptın. Bu vatan için canını veren ecdada layık olacak hangi işi yaptın. İşte biz savunma sanayinde dışa bağımlılığını azaltacak tüm bu çalışmaları yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Şuanda Savunmama sanayinde yerli üretimi yüzde geçti. Ziya Paşa ne demiş eğer barış istiyorsan savaşa hazır olacaksın diyor. Barış istiyorsan savaşa hazır olacaksın. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Yurtta sulh Cihanda Sulh prensibine gönülden bağlıyız. Herkes buna bağlı olmayabilir. Bunlarında Türkiye'den korkması lazım. Bunun içinde gece gündüz çalışıyoruz. Çalışmaya da devam ediyoruz" şeklinde konuştu.(Manşet.G)

 

 

Bu haber 1304 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi