Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Su Ürünleri Kontrol Teknemiz Denetimlere Başladı

Su Ürünleri Kontrol Teknemiz Denetimlere Başladı

Tarih 13 Aralık 2014, 21:06 Editör PINAR YILMAZ

Su Ürünleri Kontrol Teknemiz Denetimlere Başladı

Su Ürünleri Kontrol Teknemiz Denetimlere Başladı

Kırıkkale Tarım İl Müdürlüğünün genel bütçe imkanlarıyla KDV dahil yaklaşık 37 bin TL ye satın aldığı su ürünleri kontrol teknesi müdürlüğe teslim edildi.  3 personel taşıma kapasiteli, 4,5 metre boyunda, 30 beygir gücünde ve taşınabilir özellikteolan tekne ilimizde bulunan Kapulukaya baraj gölünde kaçak balıkçılık yapan avcılarla mücadele etmek amacıyla kullanılacaktır.

İl sınırlarımız içerisinden geçmekte olan Kızılırmak ve Kapulukaya baraj göletlinin yanısıra 2015 de hizmete girecek olan Sulakyurt ve Ceritmüminli göletleri de su ürünleri için birpotansiyel oluşturacakniteliktedir.

İç sularımızda yapılacak su ürünleri avcılığıyla ilgili düzenlemeler 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince Bakanlığımız tarafından yapılmaktaTicari ve Amatör AmaçlıSu Ürünleri Avcılığı için iki ayrı tebliğ şeklinde hazırlanmakta ve Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe konmaktadır. 3/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğin 11.Maddesi yedinci fıkrasında yer alan Zaman yasakları başlıklı Çizelge-6’da belirtildiği şekildeİlimiz sınırları içerindeki iç Sularımızda 15 MART- 15 HAZİRANarasında Amatör avcılık yasaklanmıştır.3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğin 47. Maddesi birinci fıkrasına göre İç sularda kiralama yapılmaksızın ticari amaçlı su ürünleri avcılığı yasaktır.3/1 Numaralı Tebliğin 47. Maddesi üçüncü fıkrası gereğince Akarsularda ticari amaçlı su ürünleri avcılığı yapılması yasaktır.

Ülkemiz kültür balıkçılığı için uygun iç sulara, tatlı su kaynaklarına sahiptir. Ülkemiz su ürünleri üretimi bakımından Dünya’da 35. Sırada Avrupa’da ise 6.sıradadır. Ülkemizde 2011 yılı balık üretiminin % 68’i avcılık yoluyla denizden, % 5’i iç sulardan, % 27’si de yetiştiricilikten elde edilmiştir.

Ülkemizde kişi başı su ürünleri üretimi yılda 8 kg iken İtalya’da 25 kg, Fransa’da 31 kg, İspanya’da 45 kg ve Japonya’da 65 kg’dır. Dünyada kişi başı tüketim 16 kg/yıldır. Balıkçılıkta ürün kalitesinin muhafaza edilmesi ve tüketiciye ulaştırılmasında soğuk zincirin önemi çok büyüktür.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş; İlimizde bugüne kadar böyle bir kontrol teknesinin olmaması büyük bir eksiklikti. Biz geç de olsa bunu gerçekleştirdik. İlimizin içinden geçen Kızılırmak ve üzerinde bulunan göletleri korumamız gerekmektedir. İşte bu teknenin son derece faydalı hizmetler vereceğine inanıyoruz. Satın aldığımız teknemizle sadece kaçak balık avcılığını kontrol etmek değil aynı zamanda su ürünleri araştırmaları da yapmak istiyoruz. Demiştir.

Bu haber 1012 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi