Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kırıkkale Üniversitesi nde Kanserle Mücadelede Fakülteler Arası Dayanışma

Kırıkkale Üniversitesi nde Kanserle Mücadelede Fakülteler Arası Dayanışma

Tarih 16 Aralık 2014, 13:13 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale Üniversitesi nde Kanserle Mücadelede Fakülteler Arası Dayanışma

Kırıkkale Üniversitesi'nde Kanserle Mücadelede Fakülteler Arası Dayanışma

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde gelişen teknolojinin uygulanması ile özellikle akciğer kanseri teşhis edilen hastaların ameliyat sayılarında artış görüldüğünü belirten Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri, solunum kapasiteleri düşük ve sınırda olan hastalara Eğitim Fakültesi bünyesinde yer alan laboratuarlarda yeni Kardiyopulmoner Tetkikler yapmaya başladılar.

"Kardiyopulmoner Egzersiz Testi ile Hastaların Ameliyat Şansları Artmakta"

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu'nun gözetiminde "Kardiyopulmoner Egzersiz Testi" yapılarak hastaların risk analizlerinin tayin edildiğini söyleyen Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Berkant Özpolat sözlerine şöyle devam etti: "“Solunum rezervleri sınırda olan hastalara yapılan bu tetkik sayesinde opere edeceğimiz hastalarımızın ameliyat şansları artmaktadır, hastalarımızın çoğunda kronik akciğer ve kalp hastalıkları olduğundan test sonuçları  bizzat hastalarımızın ameliyat konusundaki endişelerini de azaltmaktadır."

"Kansere Bıçak Vurulmaz Düşüncesi Yanlış"

Doç. Dr. Özpolat, Halk arasında kansere bıçak vurulmaz şeklinde bir kanının olduğunu ancak bunun doğru olmadığının altını çizerek, "Akciğer kanseri hastaların yaklaşık %14'ünün ameliyat edilebilir ve diğer hastalarda kemoterapi ve radyoterapi tedavileri uygundur. Ameliyat, özellikle yaşlı hastalar için başta endişe verici olsa da yapılacak işlemin faydalarının anlatılması ve yapılan ileri tetkikler sayesinde riskin azaltılması, hastaların hastalıklarını kabullenmeleri ve tedaviye koperasyonlarının artmasının sağlamaktadır." dedi.

Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri, ortaklaşa düzenlenen bu çalışmaya gösterdikleri ilgiden dolayı Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu,  Spor Fizyoloğu Dr. Melike Yoncalık, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Araştırma Görevlileri Aziz Güçlüöver ve Emrah Aslan’a teşekkür ettiler.

 

 

 

Bu haber 1358 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi