Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
RENGARENK NAĞMELER PROJESİ ALMANYA DA

RENGARENK NAĞMELER PROJESİ ALMANYA DA

Tarih 18 Aralık 2014, 00:38 Editör PINAR YILMAZ

RENGARENK NAĞMELER PROJESİ ALMANYA DA

             RENGARENK NAĞMELER PROJESİ ALMANYA’DA

            Gençlik ve Spor Bakanlığı 2014 Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında  Ana Kucağı Down Sendromlu Eğitilebilir Zihinsel Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği tarafından hazırlanan ve Bakanlığa sunulan “ Rengarenk Nağmeler “ projesi  kapsamında Ana Kucağı Down Sendromlu Derneği Başkanı Aynur KILIÇ , Başkan Yardımcısı Zümrüt ALTINIŞIK, Proje Koordinatörü Fatma BAYKALDI, Almanya Ziyareti ve program kolaylaştırıcıları Ümit-Nevzat TÜRKSEVER,Proje Saha Asistanı Barış GÜMÜŞBAŞ, 3 Engellimiz ve Ailesi Almanya Münih, Stutgart ve Heidenheim şehirlerinde bulunan sırasıyla Almanya Down Sendromu Ağı Derneği, Pistorius Schule ve KSB Familieninsel ( Çocukları Koruma Birliği) ni ziyaret etti. Mahmut ERÇETİN, Atilla ve Yeşim EŞREFOĞLU çiftinin ev sahipliğinde ve koordinesinde gerçekleşen ziyaretlerde ilk olarak Almanya Down Sendromlular Ağı Derneğine Gençlik ve Spor Bakanlığı projesi hakkında bilgi verildi. Daha sonra 50 bin üyeli ve merkezi Berlin’de bulunan  KSB Familieninsel Almanya Çocukları Koruma Birliğinin Heidenheim kasabasındaki  binası ziyaret edilerek burada yöneticiler bayan Britta JOHN ve  Bayan Sigrid POKELSEK ten  gençlerin pedogojik formasyonu , migrasyon, çocuk ve gençlik hakları konularında fikir alışverişinde bulunuldu. Dernek Başkanı Aynur KILIÇ proje hakkında bilgi vererek Türkiyeden getirdiği hediyeleri takdim etti. Bir diğer ziyaret ise tam gün olarak Pistorius Schule okuluna gerçekleştirildi. Burada  merkez müdürü Dr. Butka ve Müdür Yardımcısı ROTHSCHENK, Yönetici Bayan WAHL ile proje ekibi çalıştay gerçekleştirdi. Almanya’da tek olan okul ; tüm dezavantajlı çocuklar ve gençlere destek kursu ağırlıklı eğitimler, mesleki yönlendirme, bitirme tezi çalışmaları, zihinsel teşvik , motor teşvik , konuşmayı öğretici kitaplar , eğitim modülleri gibi konularda oldukça büyük bir kampüste hizmet veriyor. Proje ekibi kampüsü gezerek Dr. BUTKA’dan bilgi aldı. Orada bulunan öğrenci ve gençlere “ rengarenk nağmeler “ konseri veren proje ekibi dernek üyesi down sendromlu Mehmet ALBAYRAK’ın seslendirdiği şarkılarla çoştu.

 

Pistorius Schule’den 25. YIL DAVETİ

 

Haziran 2015 de 25. Yılını kutlayacak Pistorius Schule yöneticisi Dr. BUTKA ; Rengarenk Nağmeler Proje Ekibini ve Konser Grubunu kutlamalara davet etti. 25. Yıllarında Rengarenk Nağmeleri de aralarında görmek istediğini belirten Dr. BUTKA , Ana Kucağı Down Sendromlu Eğitilebilir Zihinsel Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği Başkanı Aynur KILIÇ  ve proje ekibinin hediyeleriyle duygusal anlar yaşadı. Engelli gençlerimiz  ile Alman Engelli gençlerin diyalogları ve birbirlerine yaklaşımları katılımcıları çok mutlu etti.

Özellikle Anadolu Müziğinin, otantik enstrümanların gençlerimize aktarılması; onların Avrupalı akranlarıyla ortak faaliyetler yapmasını amaçlayan  “ Rengarenk Nağmeler “ projesinde  Rengarenk Koro Konserleri, Anadolu-Avrupa Müzik Festivali, Müzik Kursları, Eğitimler, Geziler,  Atölye ve Saha Çalışmaları gibi etkinlikler yapılmaya devam ediyor. Proje de özellikle kültürler arası diyalog ve hoşgörünün geniş kitlelere müzikle aktarımı sağlanıyor. Ayrıca yine dernekte proje kapsamında tiyatro, drama, puzzle, solfej-usül, terapi, müzik enstrümanları, koro, ahşap boyama, el işleri, hamur işleri ve pasta ; eğitim ve kursları devam etmektedir.”

 

 

 

19 ARALIK RENGARENK NAĞMELER TERAS CAFE AÇILIŞI ve KONSERİ

 

Rengarenk Nağmeler Projesi kapsamında Yaşamkent Mh. 3054 sk. Gazi Üniversitesi Polikliniği yakını Çayyolu Ümitköy adresindeki dernek binasında  Rengarenk Nağmeler Teras Cafe Açılışı yapılacaktır. Açılışa özel ücretsiz ikramlar, konser ve yılbaşı çekilişinin yapılacağı ve tamamen engelli gençlerimizin hazırladığı açılışa herkesi davet eden Dernek Başkanı Aynur KILIÇ ve Proje Koordinatörü  Fatma BAYKALDI faaliyetlerin www.gunesevi.net adresinden takip edilmesini rica etti. Ayrıca Proje ortakları Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Ertuğrul KARAKAYA, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat ÜNLÜ, Yaylacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi , Bahşılı Kızılay yerelde proje çalışmalarına devam etmektedir.

         

Bu haber 843 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi