Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kırıkkale Bütünşehir oluyor

Kırıkkale Bütünşehir oluyor

Tarih 21 Aralık 2014, 12:25 Editör PINAR YILMAZ

YASA ÇIKARSA HACILAR VE ÇERİKLİ DE KAPANACAK

Kırıkkale Bütünşehir oluyor

YASA ÇIKARSA HACILAR VE ÇERİKLİ’DE KAPANACAK 

 

Kırıkkale Bütünşehir oluyor

Mevcut Statüsüyle ekonomik, sosyal ve kentsel açıdan kötüye giden şehirler, çıkarılması düşünülen Bütünşehirler yasası ile her alanda daha iyi hale getirilecek. Bu yasa çıktığı takdirde Hacılar ve Çerikli’nin de belde statüleri düşürülerek merkeze bağlanacak. Ayrıca şehir merkezine yakın ilçelerin de merkeze bağlanması söz konusu.

 

Daha güçlü hale getirilecek

Türkiye genelinde Büyükşehirler dışında kalan illerin ekonomik ve sosyal yönden sürekli bir gerileme içerisinde bulunmasından dolayı aranan çözümler neticesinde ortaya çıkan ‘Bütünşehir’ yasası ile merkez ilçeler daha güçlü hale getirilecek. Kırıkkale’nin de içinde bulunduğu 51 ili kapsaması düşünülen Bütünşehir yasası ile illerdeki bürokratik karışıklığın azaltılması, giderlerin düşürülmesi, gereksiz harcama ve giderlerin hizmete dönüştürülmesi amaçlanıyor. 

 

Meclise sunulacak 

Yerel yönetimlerde köklü bir değişiklik için düğmeye basan AK Parti, Meclis’e sunacağı ‘bütünşehir’ diye adlandırılan yasa üzerinde çalışıyor. Son düzenlemeyle sayıları 30 olan büyükşehirler dışında kalan tüm şehirleri kapsayacak olan ‘Bütünşehir’ düzenlemesinde Adıyaman ve Ağrı’nın pilot il olacak ve uygulama ilk olarak bu illerde hayata geçirilecek. Düzenleme Meclis'ten geçerse 2019'da yapılacak yerel seçimlerde tüm illerde uygulanacak.

Büyükşehirlerde olduğu gibi tüm belde belediyeleri kapanacak ve merkeze bağlanacak. Bu belediyelerde çalışan personeller ise ilgisine göre bakanlıklara, büyükşehir belediyesi, bağlı kuruluşu veya ilçe belediyesine devredilecek.

 

Düzenlemeyle Bütünşehir olacak 51 il

Yasa yürürlüğe girerse Kırıkkale’de bulunan Hacılar ve Çerikli belde belediyeleri kapanacak ve ilçeye bağlanacak. Düzenlemeyle Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Tunceli, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce olmak üzere 51 şehir bütünşehir olacak. 

 

Bu haber 1160 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi