Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Şiir okulda projesi Fen Lisesi nde

Şiir okulda projesi Fen Lisesi nde

Tarih 22 Ocak 2015, 02:40 Editör PINAR YILMAZ

Şiir okulda projesi Fen Lisesi nde

Şiir okulda projesi Fen Lisesi nde

Kırıkkale Fen Lisesi öğrencileri “Şiir Okulda” adlı bir farkındalık projesi başlattı. Projeyle; sanat duygusundan ve şiir estetiğinden yoksun kalan öğrencilerin bir nebze olsun bu duyguları yaşamasını sağlamak ve öğrencileri şiirle buluşturmak amaçlandı.

Proje sorumlusu Zeynep Sina Ersan: “Sınav sisteminin getirdiği olumsuzluklarla öğrenciler ders çalışma dışında sosyal etkinliklere istenildiği kadar katılamıyor. Ayrıca ne bir resim sergisindeki tabloların içimize dokunmasına izin verebiliyor ne de bir tiyatronun hazzına ulaşabiliyoruz.” dedi.

Atatürk’ün “sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünü hatırlatan Ersan, bu projeyle amacının öğrenci arkadaşları arasında şiirden başlayarak bir sanat sevgisi oluşturmak, ülkemize daha faydalı, nitelikli bir nesil yetişmesine katkı sağlamak olduğunu belirtti.

 

Okul Müdürü Nusret KILIÇ da Zeynep Sina Ersan’a bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür etti. Öğrencilerin, şiir kutusu içerisindeki şiirleri okuyabileceği gibi kendi yazdıkları şiirlerle de projeye katkıda bulunabileceklerini belirtti.

Bu haber 2089 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi