Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Tarım müdürlüğünden ilçelerde bilgilendirme toplantıları

Tarım müdürlüğünden ilçelerde bilgilendirme toplantıları

Tarih 25 Ocak 2015, 13:32 Editör PINAR YILMAZ

Delice ve Yahşihan İlçelerinde Çiftçi Bilgilendirme Toplantıları Yapıldı

Delice ve Yahşihan İlçelerinde Çiftçi Bilgilendirme Toplantıları Yapıldı

Delice İlçemizde kış dönemini değerlendirmek amacıyla 40 köy ve 2 belediyede programlanan çiftçi bilgilendirme toplantısına Çerikli Beldesi ile devam edilmiştir. Toplantı Çerikli Belediyesi toplantı salonunda yapılmış olup çiftçiler toplantıya büyük ilgi göstermişlerdir.

Toplantıda Ziraat Mühendisi Osman BEZENG çiftçilere; ÇATAK (Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması) Projesi, anıza ekim yöntemleri, mazot, gübre ve sertifikalı tohumluk destekleri ve tarım sigortaları konularında çiftçilerimize önemli bilgiler aktardı. Veteriner Hekimler Yunus VURAL, Mustafa ONGAN ve Kazım ERDOĞAN; özellikle ilçemizde görülen salgın hastalıklar (kuduz, şarbon, yanıkara, sığır nodülerekzantem) olmak üzere, hayvan hareketleri, desteklemeler, aşılama programları, bakım ve beslemenin önemi konularında çiftçilerimizi bilgilendirdi. Konular haricinde çiftçilerimizin soru ve sorunları teknik personelimiz tarafından yanıtlanarak, faydalı olunmaya çalışıldı. Toplantıya katılan üreticilerimiz bu tür toplantıların kendileri için çok verimli olduğunu vurgulayarak, rutin aralıklarla tekrarlanmasını istemişlerdir.

Yahşihan ilçemizde çiftçi bilgilendirme toplantılarına Keçili ve Mahmutlar Köyleriyle devam edilmiştir. Düzenlenen toplantıya her iki köyün de üreticileri tarafından yoğun ilgi gösterdikleri gözlemlenmiştir. Mahmutlar Köyü Köy kahvehanesi ve Keçili Köyü Köy Konağında düzenlenen toplantıya  Yahşihan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür V. İlker DEMİRCİ, Mühendis Zübeyir ERDOĞAN, Mühendis Uğur Coşkun ÖZÇELİK, Mühendis Erdem BÜYÜKHAN, Köy Muhtarları H. Arif ÖZDEMİR, Muzaffer KARACA ve üreticiler katılmışlardır. Toplantıda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın vermiş olduğu hibe ve desteklemeler, Orköy kredileri, Ajanslarca yapılan hibeler hakkında bilgiler verilmiştir tarafından özellikle Büyükbaş ve Küçükbaş hayvancılık projeleri ilgi görmüş, bu desteklemeler hakkında teknik elemanlar tarafından detaylı bilgiler verilmiştir.  Yapılan görüşmeler neticesinde ÇATAK (Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması) programı hakkında da detaylı bilgiler aktarılmış olup her iki köyümüzde yapılan toplantılar çiftçilerimizin sorularının cevaplandırılmasıyla sona ermiştir. 23.01.2015

                                                                      

          Recep KIRBAŞ

                                                                                     İl Müdürü

Bu haber 1123 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi