Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Arıcılık Destekleri Ödeniyor

Arıcılık Destekleri Ödeniyor

Tarih 28 Ocak 2015, 12:27 Editör PINAR YILMAZ

Arıcılık Destekleri Ödenmeye Başlandı

Arıcılık Destekleri Ödenmeye Başlandı

         Modern hayvancılığın önemli dallarından biri olarak kabul edilen arıcılık, uygun iklimi ve dünyada mevcut olan ballı bitki tür ve çeşitlerinin % 75’ine sahip zengin florası ile yurdumuzun hemen her yerinde başarıyla yapılmaktadır. Ancak sayılan avantajlara rağmen arıcılık sektörü, son yıllarda üretimde büyük aşama kaydetmiş olmakla birlikte, dünya arıcılığında hak ettiği yere henüz ulaşamamıştır. Koloni varlığı bakımından üst sıralarda bulunmamıza rağmen, gerek koloni başına verimi gerekse toplam bal üretiminde daha gerilerde yer almaktayız.

         Kırıkkale’de arıcılığın gelişmesi için 2014 yılında 75 bin TL’si İl Özel İdare kaynaklarından olmak üzere toplam 115 bin TL. Tutarında 134 arı yetiştiricisine 5’er paket 6’şar çıtalı canlı arı desteği yapılmıştır. Ayrıca bu konuda ORKÖY desteklemeleri de mevcuttur. İl ve İlçelerimizde Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Arıcılık kurslarımız devam etmektedir.

Söz konusu desteklemeler İl Müdürlüğümüz Arıcılık Kayıt Sistemine (A.K.S) kayıtlı en az 30 adet arılı kovana sahip işletme ve tanımlama numarası almış Birlik üyesi arıcılara 2014 yılı için kovan başına 10 TL olmak üzere Kırıkkale ili genelindeki 158 arı yetiştiricisine 10.658 adet kovan için 106.580.00 TL destekleme ödemesi yapılmıştır.

         Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep KIRBAŞ desteklemelerin üreticilerimize Kırıkkale Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından Ziraat Bankasındaki hesaplarına yatırıldığını belirtmiştir. Önümüzdeki yıllarda bu desteklemelerin artarak devam etmesi beklenmektedir.                                                                      

 

Recep KIRBAŞ

                          İl Müdürü

 

 

 

Bu haber 1206 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi