Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
KALE DAĞCILARINDAN ILGAZ DAĞI YÜRÜYÜŞÜ

KALE DAĞCILARINDAN ILGAZ DAĞI YÜRÜYÜŞÜ

Tarih 28 Ocak 2015, 12:42 Editör PINAR YILMAZ

KALE DAĞCILIK EKİPLERİNDEN ILGAZ DAĞI SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ

ILGAZ DAĞI SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ

 

       KALE DAĞCILIK EKİPLERİNDEN ILGAZ DAĞI SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTRİLDİ.

Yürüyüş hakkında bilgileri ise Metin Atun ve Osman Akyurt verdi.
Kırıkkale Çelebi Toplum Sağlığı Merkezi ile Sağlık Bakanlığımızın 2014 yılını “ Sağlıklı Beslenme ve Hareket Yılı “ olarak ilan etmesiyle toplumumuzun fiziksel aktivitede bulunmasını teşvik etmek ve farkındalık yaratmak amacıyla Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü olarak işbirliği içinde yaptığımız sağlıklı yaşam etkinliklerine 25 Ocak 2015 Pazar günü Ilgaz dağında yaptığımız “ Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü “ ile bir yenisini eklemiş olduk.

        Her yaş grubundan 48 katılımcı ile yapılan Ilgaz dağı sağlıklı yaşam yürüyüşü 25 Ocak 2015 saat 06.30 sularında Kırıkkale den hareketle başladı. Yaklaşık üç saat süren otobüs yolculuğumuz sonrasında sağlıklı yaşam için güne kahvaltıyla başlamak adına Ilgaz ilçesinde ekibimizi, çok güzel donatılmış açık büfe bir kahvaltı bekliyordu. Kahvaltımızı yapıp, ilçe de son eksikliklerimizi giderdikten sonra saat 10.00 sularında ana kamp bölgesi olan Ilgaz Dağı Yıldız tepe Kayak Merkezine hareket ettik. Ilgaz dağı bizi kar taneleri ile karşılıyordu. İnce ince yağan kar altında Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübümüzün sporcularına karneleri dağıtıldı. Son hazırlıklarını yapan katılımcılar bu muhteşem doğa güzelliği içerisinde yürüyüşe başlamak için sabırsızlanırken yürüyüş için tüm şartlar olağanüstü güzelliğiyle sağlıklı yaşam çabamıza adeta katkısını sunuyordu.

 

      Saat 10.30 sularında başlayan sağlıklı yaşam yürüyüşü zaman zaman yaşanan kar yağışı ile adeta taçlanıyordu. Verdiğimiz küçük molalar ile hem dinleniyor hem de olağanüstü doğa güzellikleri içerisinde bu anı ölümsüzleştirmenin gayretiyle eller deklanşöre gidiyordu.

       Yaklaşık 5000 metrelik parkur üzerinde yapılan Sağlıklı yaşam yürüyüşü saat 13.10 sularında teleferik noktasında son bulurken, zirvede bizi tipili kar yağışı bekliyordu. Tipili kar yağışı altında fotoğraflarımızı çektikten sonra teleferik keyfini yaşamak isteyen katılımcılar teleferik ile kamp bölgesine dönerken bir grup katılımcımız ise dönüş yolunu tutmuşlardı. Saat 14.30 sularında kamp bölgesinde toplanan katılımcılar, yürüyüş sonunda Yıldız tepe Kayak Merkezinin sıcak tesislerinde ıslanan kıyafetlerini değiştirme ve yorgunluklarını atma fırsatı bulurlarken bir yandan da keyifli sohbet ortamında çaylarını yudumlamanın tadını çıkardılar. 

        Saat 16.00 sularında kamp bölgesinden ayrılarak Ilgaz ilçesine hareket ettik. Akşam yemeğini burada yedikten sonra saat 18.00 de Kırıkkale ye hareket ettik ve saat 20.30 sularında Kırıkkale ye ulaştık.

  

 

                   Kaynak : Kale Dağcılık-(OK-MA)

Bu haber 1234 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi