Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Emniyet Genel Müdürlüğü fahri müfettiş arıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü fahri müfettiş arıyor

Tarih 29 Ocak 2015, 18:50 Editör PINAR YILMAZ

Emniyet Genel Müdürlüğü fahri müfettiş açığını kapatmak için kolları sıvadı

Emniyet Genel Müdürlüğü fahri müfettiş açığını kapatmak için kolları sıvadı.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik kazalarının önlenmesi için trafiğin denetiminden ve yönetiminden sorumlu polislere yardımcı olmak, sürücülerin her yerde ve her zaman denetlendiği intibarını vermek amacıyla fahri müfettiş açığını kapatmak için kolları sıvadı.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘Fahri Trafik Müfettişi’ olmak isteyenlerden aranılan şartlar da kamuoyuna açıklandı. Fahri müfettiş olmak isteyenlerde öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak şartı aranacak. Fahri müfettiş olmak isteyenlerden aranılan şartlar şöyle: “En az kırk yaşında olmak, en az yüksekokul mezunu olmak, en az on yıllık sürücü belgesi sahibi olmak, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralamalı trafik kazasına sebebiyet vermemiş olmak. Müracaat tarihinden geriye doğru toplam beş yıl içerisinde, hakkında 100 ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış olması ve kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak gerekiyor. Taksirli suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlara, zimmet, ihtiras, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.”

Fahri müfettiş olmak isteyenler iki adet vesikalık fotoğraf, ikemetgah, sabıka kaydı, sürücü belgesi fotokopisi ve öğrenim durumunu gösterir belge ile birlikte bulundukları ilin valiliklerine müracaat edebilecek.


SORU: Fahri Trafik Müfettişliği Müracaat Şartları nelerdir ve nereye müracaat edilir?

CEVAP: Fahri Trafik Müfettifi aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,k,

En az kırk yaşında olmak,

En az yüksekokul mezunu olmak,

En az on yıllık sürücü belgesi sahibi olmak,

Asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralamalı trafik kazasına sebebiyet vermemiş olmak,

Müracaat tarihinden geriye doğru toplam beş yıl içerisinde, hakkında 100 ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış olması,

Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak,

Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlara, zimmet, ihtiras, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

Gerekli Belgeler

İki adet vesikalık fotoğraf,

İkametgah

Sabıka kaydı belgesi

Sürücü belgesi

Öğrenim durumunu gösterir belgenin birer suretini dilekçelerine ekleyerek ikametinin bulunduğu İl Valiliğine müracaat ederler.

Başvuru Yeri

İkametinin bulunduğu İl Valiliğine müracaat ederler.

Kaynak : FATİH KARAKILIÇ | - 25.02.2013 16:30:37

 

Bu haber 1154 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi