Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Keskin Yoncalı Köyünde Mera Islah Çalışmasına Başlandı

Keskin Yoncalı Köyünde Mera Islah Çalışmasına Başlandı

Tarih 26 Şubat 2015, 11:05 Editör PINAR YILMAZ

Keskin Yoncalı Köyünde Mera Islah Çalışmasına Başlandı

Keskin İlçe si Yoncalı Köyünde Mera Islah Çalışmasına Başlandı

 

Tarım Müdürlü tarafından hazırlanan ve Bakanlıkca onaylanan Mera Islahı ile ilgili olarak Kırıkkale Keskin  İlçesi Yoncalı Köyünde 24.02.2015 tarihinde toplantı yapıldı.

Toplantıya İl Müdürü Recep KIRBAŞ,Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Hayrettin KENDİR,Bitkisel Üretim Şube Müdürü Jale ÖDEMİŞ,Keskin İlçe Müdürü Serdal AVCI ve teknik personel katılmıştır.

Toplantıda köyde uygulanmaya başlayan,  4.000 dekarlık mera ıslahı ile ilgili; İl Müdürümüz Recep KIRBAŞ “Kırıkkale ‘de 43.316hektar mera alanı mevcut olup bu alanın 42.528 hektarında tahdit çalışması bitirilmiştir.Meralarda hayvanlarımızın daha iyi yararlanabilmeleri için Müdürlüğümüzce 11 adet  suluk (sıvat) inşa edilmiştir.2015 Yılı içerisinde Keskin İlçemiz Cinali ve Yoncalı köylerinde Mera Islah projeleri Bakanlığımızca onaylanarak programa alınmıştır.Islah yapılacak olan meraların toplamı 5.000 dekar olup ıslah çalışmaları5 yıl devam edecektir.Hayvancılığın durumu, hayvanların beslenmesinde meraların gerekliliği, yem girdi fiyatlarının yüksekliğinden dolayı az kazanan çiftçilerimizin, bu mera ıslahı sayesinde daha fazla kar elde edeceğine”  dikkat etti.

Mera ısla projesi danışmanı Prof.Dr. Hayrettin KENDİR’de  “ Köye ait 4.000 dekar alanda çalışma yapılacağından, bunun 1.000 dekarının suni mera tesisi geri kalan 3.000 dekarının da üstten gübreleme şeklinde ıslah edileceğinden ve gübrelenen meralarda otlatma, suni mera tesisi yapılan merada da biçilmek suretiyle faydalanılacağını” belirtti.

Toplantı çiftçilerimizle soru-cevap şeklinde devam ederek son buldu.25.02.2015

 

 

 

 

Bu haber 1369 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi