Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Ağrı kesiciler hakkında bunları biliyor musunuz

Ağrı kesiciler hakkında bunları biliyor musunuz

Tarih 08 Mart 2015, 00:41 Editör PINAR YILMAZ

Ağrı kesiciler hakkında bunları biliyor musunuz

Ağrı kesiciler hakkında bunları biliyor musunuz

Ağrı kesiciler, vücudumuzun belirli bölgelerinde oluşan ağrıları kesmek için kullanılır. Fakat, ağrı kesicinin mantığı bu değildir. Travmalar, yaralanmalar ve eklem iltihaplarında kullanılmak için bulunmuşlardır. Günümüzde, ağrı kesiciler en ufak ağrılarda bile doktora danışmadan kullanıldığından tehlikeli olmaya başlamışlardır.

Ağrı kesicileri fazla kullanmaya başlarsanız bir süre sonra vücudunuz onlara karşı bağışıklık geliştirecektir. Bu noktadan sonra, ağrı kesiciyi ne kadar alırsanız alın ağrınıza hiçbir etki yaratmayacaktır. Buna ilaç toleransı denilmektedir. Bu nedenle ağrımı hafifletecek diye asla öngörülen dozun üstünde ağrı kesici kullanılmamalıdır.

Ağrı kesiciler, ağrının altında yatan nedeni bulup, tedavi etmezler. Ağrı kesiciler, hastalığınız tedavi edilirken, ağrının olmamasını sağlayarak sizi rahatlatırlar. Ağrı kesiciler, ağrının beyne iletilmesini engeller bazıları ise, ağrıya neden olan enzimlerin salgısını yavaşlatır.

Ağrı kesiciler uzun müddet kullanıldığında veya belirlenen dozun üstünde kullanıldığında bağımlılık yaratırlar. Bu nedenle doktorun verdiği doz aşılmamalıdır. Doktor tedavisinde verilmeyen ağrı kesicileri kullanmak ise tehlikelidir bu nedenle kullanılmamalıdır.

Uzun süre kullanılan ağrı kesiciler, vücutta çeşitli kalp hastalıklarına, damar ve dolaşım bozukluklarına neden olabilir. Üstelik, uzun süre kullanım, ilaç toleransına etki ederek ağrıya hiç etki yapmamayı oluşturur. Bağımlılık ise bir diğer tehlikeli durumdur. Ağrı kesicilerin normal kullanımı, az ve kısa süreli olmalıdır.

Ağrı kesici bağımlılığı tehlikeli bir durumdur. Hatta belirli psikolojik destekleri almayı gerektirir. Bağımlılık, kronik bir beyin bozukluğu olarak adlanır. Hasta,  ilaçların kendine zarar verdiğini bildiği halde, psikolojik olarak maddeye bağımlılığından sürekli onu kullanmak ister. Bu ilaçlar kullanılmadığında agresif ve saldırgan olur. Bu tarz durumlarda kesinlikle psikolojik tedavi yapılmalıdır.

 

Bu haber 4018 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Sağlık

MAGNEZYUM EKSİKLİĞİNİ BASİTE ALMAYIN

MAGNEZYUM EKSİKLİĞİNİ BASİTE ALMAYIN MAGNEZYUM EKSİKLİĞİNİ BASİTE ALMAYIN.Başı sürekli ağrıyanlar...

Zeytinyağı Sağlık ve Polifenoller

Zeytinyağı  Sağlık ve Polifenoller Zeytinyağı Sağlık ve Polifenoller
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi