Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Bahşılı da 8 Mart Dünya kadınlar günü ve Çanakkale zaferi kutlandı

Bahşılı da 8 Mart Dünya kadınlar günü ve Çanakkale zaferi kutlandı

Tarih 10 Mart 2015, 00:45 Editör PINAR YILMAZ

8 Mart Dünya kadınlar günü ve Çanakkale zaferi Bahşılı da kutlandı

8 Mart Dünya kadınlar günü ve Çanakkale zaferi Bahşılı da kutlandı

Bahşılı belediye binasında bulunan çok amaçlı salonda kutlanan güne Kırıkkale Gönül dostları isimli 10 şair ve Bahşılı kadınlar katıldı.

Belediye Başkanı İbrahim Uyar ın ev sahipliği yaptığı programda yılın annesi seçilen 10 yaşında zihinsel engelli çocuğuna bakan Elveda Kacar Başkan Uyar dan hediyesini alırken duygulandı konuşamadı.

Kadınlar kolu başkanı Fatma Özbek in konuşması ile program başladı.

Fatma Özbek yaptığı konuşmada ,Değerli Başkanım,İlçe Başkanım,Gönül dostları şairlerimiz ve dava arkadaşlarım hepiniz hoş geldiniz.Kadın haklarının arandığı dünyamızda kadınlar artık her alanda söz sahibi olmaya başladı.Kadına yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır.Güzellikler inşa etmek için verdiğimiz çabamıza verdiğiniz desteklerden dolayı hepinize teşekkür ederim.başarılarımızı konuşacağımız nice 8 Mart larda buluşmak üzere hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Başkan Uyar ise güne katılan Kadınlara ve şairlere teşekkür ederek şunları söyledi.

 

Uyar,değerli gönül dostları,büyüklerim,sevgili analarım ,sosyal hayat içinde anne ,baba anne,teyze,sizler bizim baş tacımızsınız,sizlerle gurur duyuyoruz.hayatımızın her yerinde bizlere destek olan Kadınlarımızla ilgili programlarımız devam edecek.Bugün iki kutlamayı birden yapıyoruz,18 mart şehitler günümüzü ve 8 mart dünya kadınlar günümüzde beraber kutlayarak iki bayram birden yaşıyoruz.Bugün bizlere güzel şiirleri ile destek veren şairlerimize de çok teşekkür ederiz.kadınlarımız bizim için çok değerli,onlarla her alanda projelerimizle destekleyeceğiz yakında birde Çanakkale gezimiz olacak,onlar için ne yapsak azdır.Yılın annesi olarak Elveda Kacar isimli anneyi kutluyorum,10 yaşında zihinsel engelli çocuğu ile her an,her saat ilgilenerek büyük fedakarlıkta bulunmaktadır bence her günün annesidir.diyerek 35 yaşındaki genç anne Elveda Kacar a hediyesini verdi.

Programa Başkan Uyar ın yanı sıra AK Parti ilçe başkanı Sadullah Duyar,AK Parti Kadınlar kolu Başkanı Fatma Özbek ,Belediye Başkan yardımcıları Murat Kaplan ile Özcan Akdeniz,AK Parti ilçe başkan yardımcısı Hüseyin Yaman, AK Parti bahşılı gençlik kolları başkanı Mustafa Yaman,Bahşılı Kadınlar katılırken Kırıkkale de faaliyet gösteren şairler topluluğu Gönül Dostları şairleri katıldı.

 

 Demir Doğan Kandemir şairin başkanlık yaptığı programda Şairlerin okuduğu özellikle Çanakkale şiirleri seyircileri duygulandırırken, Şairlerde bazı şiirlerini okumakta güçlük çektiler.

Faik Yılmaz şairimiz Çanakkale türküsü ile Benziyor isimli tarih kokan bir şiirini okudu, Sadettin Karahök ise Bir tanem isimli şiirini okudu,Yüksel Kahraman ise, bir düğünde vurulan genç kıza yazdığı Güzel isimli şiirini okudu,Murtaza Demirtaş ise Kırıkkalem vilayet olsun ile Füze Kalkanı isimli şiirlerini okudu.Aliye Taşdemir  ise Çanakkale ve sevgiliye hitap isimli şiirlerini okudu,Hacı Kadan Kadınlarımız ve Çanakkelenin zaferi isimli şiirini okurken sazı ile de söyledi güzel ezgiler ve Çanakkale fon müziği ile destek verdi.Yusuf Uyar  Kuranım sın canımsın ve Nur cami isimli şiirlerini okudu.Şair Ana mahlaslı Şadiye Eryılmaz Şehidim isimli şiirini okudu.Sami Güler ise Çanakkale ziyaretinde yazdığı Çanakkale şirini ve İstanbul şiirini okudu.Hidayet Doğan  Çanakkale ve Suriye li mültecilerle ilgili şiirini okudu.

 

Mehmet Toprak Kardeşim ve Mahrum eyleme isimli şiirlerini okudu.Güne renk katan minik Nisa Atay ise Çanakkale isimli şiirini okudu.Oktay Kırlangıç ise günün özetini çıkartarak gönül dostlarını ve Dünya kadınlar gününü kutlayarak şairlerin yorumlarını değerlendirdi.Haydar Demet sunuculuğun yanında Yazarımız Yusuf Uyar ın Korkmayın Çocuklar isimli şiirini okudu.

 

Yazar Selçuk Silsüpür de en çıkarttığı Kitap olan Bilinmeyen Türk Tarihi isimli kitabının imza gününü gerçekleştirerek birde teşekkür konuşması yaptı.

Sahneye son olarak davet edilen Belediye Başkanı İbrahim Uyar ise yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi.

Uyar,18 Mart 1915 Çanakkale zaferinin 100.yılı olan bu zaferi ecdadı kutladık.Dünya kadınlar günü olması hasebiyle Türkiye de ve Dünya da ezilen zulüm gören kadınlarımızın bu güzel münasebetiyle iki programın birleşmesi bir arada kutlanması bizi daha da mutlu etti,güzel bir program oldu diyerek teşekkür ederken.bütün şairlere ve kadınlara hediyeler verildi.

 

hatıra fotoğrafı çekilerek program sona erdi.

 

Bu haber 1816 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi