Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Bahşılı da Çanakkale zaferinin 100.yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı

Bahşılı da Çanakkale zaferinin 100.yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı

Tarih 19 Mart 2015, 11:49 Editör PINAR YILMAZ

Bahşılı da Çanakkale zaferinin 100.yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı

Bahşılı da Çanakkale zaferinin 100.yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı

Bahşılı cumhuriyet meydanındaki Atatürk büstüne konana çelenk,saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak başlayan program Çok Programlı Anadolu lisesi salonunda düzenlenen bir programla devam etti.

Çok Programlı Anadolu lisesi çok amaçlı salonunda başlayan programa girerken Çanakkale deki Mehmetçiğin bir günlük karavanası olan üzüm hoşafı ve bir parça ekmek ikram edilerek Çanakkale ruhu işlenmek istenerek, programa saygı duruşu,istiklal marşı ve okul müdürü Eren Arslan günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı.

Çanakkale şehitlerini anma törenimize hoş geldiniz.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma için arkadaşlar birkaç metin verdiler. Lakin bana göre hiçbiri günün anlam ve önemini tam veremiyordu. O yüzden kendim iç imden geldiği gibi bir konuşma hazırladım.

Evet  Tarih 18 Mart 1915’di 100 yıl önce bugündü Çanakkale boğazının girişine o zamana kadar dünyanın gördüğü en büyük donanma ile istiklal şairinin de dediği gibi kimi yamyam kim, Hindu kimi bilmem ne bela şeklinde toplanmışlardı. En önde Kraliçe Elizabeth savaş gemisi içinde komuta kademesi 2 gün sonra İstanbul boğazında kahvelerini yudumlayacaklarını konuşuyorlardı.

Heyhat bilmiyorlardı.

Yüzbaşı Tophaneli Hakkı Bey’in komutasındaki Nusrat Mayın gemisinin gecenin kör karanlığında gidişi olan ama dönüşü olmayan bir yola yüreklerindeki vatan sevgisiyle çıkacaklarını,

Haberleri yoktu boğazı geçmek üzereyken yüreğindeki imanla 215 kg’lık topu hem de 3 defa sırtlayan Seyit Onbaşıdan

Haberleri yoktu Hüseyin Avni Bey den ,57. Alaydan, Ezineli Yahya çavuştan,

Ezineli Yahya çavuş nasıl bir yiğittir. Bölüğünde ki subaylar şehit olunca komutası kendine geçen 60 askeriyle ilk çıkarma yapılan kıyıyı bir tabur düşman askerine karşı saatlerce tutmuştu geri dönmeyi hiç düşünmemişti. Saatler sonra düşman bile şaşırmıştı karşılarında bir tabur var zannediyorlardı.

Haberleri yoktu. Anafartalar kahramanı ben size taarruz etmeyi değil ölmeyi emrediyorum diyen Yarbay Mustafa Kemalden,

Haberleri yoktu; Anadolu kadının yavrularının saçının teline kıyamayan anaların eğer ezan susacaksa bayrak inecekse git oğul diyen vatan sevgisinden, Mehmetçiğin ayağına patik diken cepheye mermi taşıyan fedakarlığından

Bilmiyorlardı; Anadolu insanın duasını yine istiklal şairinin ya Rab bu islamın son ordusudur yardım et diyen o duayı o dua ki 1300 sene önce Bedir’de Resul’ü Zişanın Ya Rab  burada senin için savaşan topluluğu halk eylersen b yeryüzünde sana iman edecek kimse kalmayacak yardım et duası ile aynıydı.Yani Bedir’in aslanları ancak bu kadar şanlı idi….

Öğrendiler, 1000 yıllık vatan toprağı olan Anadolu’nun yaşayan son hanesinin ışığı sönmeden ele geçirilemeyeceğini,

Öğrendiler Çanakkale’nin geçilemeyeceğini

Sizlere törenimize katılırken Çanakkale’de Mehmetçiğin bir öğün yemeğini ikram ettik. O günleri bir nebze olsun hatırlatmak istedik. Bu vesile ile bugünün anlam ve önemini anlatabildiysek ne mutlu bizlere sürçü lisan ettiysek affola…

Törenimize katıldığınız için teşekkür ediyor iyi seyirler diliyorum.dedi

 

jandarma erinin konuşması,öğrencilerin Çanakkale şiiri ile oratoryo düzenledi.Çanakkale de bulunan bir şehit mezarlığının ortaya çıkması ile canlandırma yapan Askerlerin şiirleri dile getirildi.yine öğrencilerin canlı olarak sunduğu Çanakkale türküleri söylendi.Programdan sonra İlçe de bulunan üç Gazi evleride ziyaret edilerek hediyeler verildi.

Programa Kaymakam Harun Ersin Polat,Belediye Başkanı İbrahim Uyar,Garnizon Komutanı Kıdemli Baş Çavuş Ercan Erçayan,Emniyet müdürü Uğur Çelik kamu kurum amirleri,okul müdürleri,muhtarlar ,Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ziyare edilen Gaziler :
Cemil Yazıcı,Mehmet Arslan ve Musa Samur evlerinde ziyaret edilerek gaziler günü kutlandı.
 

Bu haber 2070 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Bahşılı

Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı da lavanta hasatı Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi