Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
TÜPRAŞ TAN ZEHİRLENME İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

TÜPRAŞ TAN ZEHİRLENME İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Tarih 21 Mart 2015, 00:55 Editör PINAR YILMAZ

TÜPRAŞ TAN ZEHİRLENME İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

TÜPRAŞ TAN ZEHİRLENME İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

20 Mart 2015 tarihli bazı yayın organlarında yer alan “Tüpraş’ta Gıda Zehirlenmesi” başlıklı “Kırıkkale Rafinerisinde çalışan” içerikli haberler nedeniyle aşağıdaki açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.

Söz konusu olayın gerçekleştiği 18 Mart tarihinde, Kırıkkale Rafinerimizde yaklaşık bir ay süre ile devam edecek planlı duruşta alt yüklenici olarak çalışmaya başlayan firmaların bünyesinde (Tüpraş çalışanı olmayan) yüzlerce işçi görev yapmaktadır. Yüklenici firmalar personellerinin yemek ihtiyacını da Tüpraş dışında catering hizmeti alarak karşılamaktadırlar.

Adli makamlara yansıyan söz konusu olayda da zarar gören çalışanlar Tüpraş çalışanı olmadığı gibi söz konusu yemek servisi de Tüpraştan alınmamıştır.

Yukarıda verdiğimiz ayrıntıların yayınlanan haberlerde yer almaması kamuoyunda şirketimiz itibarını zedeleyici algı ve kanaat oluşturmaktadır. Dolayısıyla haberlerin paylaştığımız bilgiler doğrultusunda düzeltilmesi konusunu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.

Kurumsal İletişim Müdürlüğü

Tüpraş Kırıkkale Rafinerisinde böyle bir olayın vukuu bulmadığı aşikardır,zaten bu haberi çıkartmadan önce gazeteci arkadaşların bir araştırma yapması,Rafineri yetkililerinden bilgi almaları ve haberin doğruluğunu teyit etmeleri gerekirdi.Ama işte Tüpraş ın kurulu olduğu Bahşılı sanayi bölgesinde 25 yakın gaz şirketleri,Gaz Beton fabrikası,Demir çelik ve Rafineri bulunmaktadır.burada olan bir olayı hemen Rafineriye bağlamak oldukça o camiaya zarar veren bir davranıştır.Araştırılmadan içeriğini doğrulamadan ve yetkilisinden tam bilgi almadan bu tür haberlerin yayınlanmaması gerekir.Kırıkkale de iki tane gazeteciler cemiyeti var bu tür olayları denetleme ve araştırma gibi hiçbir faaliyetleri yoktur.Bu konulara dikkat edilmesi gerekir,hukuki hakların çiğnenmemesi gerekir.Gerçek gazetecilik de budur...?

Bu haber 1280 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi