Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Elma, Ceviz Yetiştiriciliği ve Uygulamalı Budama Teknikleri

Elma, Ceviz Yetiştiriciliği ve Uygulamalı Budama Teknikleri

Tarih 21 Mart 2015, 13:17 Editör PINAR YILMAZ

Elma, Ceviz Yetiştiriciliği ve Uygulamalı Budama Teknikleri Eğitimi Verildi.

Elma, Ceviz YetiştiriciliğiveUygulamalı Budama Teknikleri Eğitimi Verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından “Ceviz ve Elma Yetiştiriciliği ile Budama Teknikleri” konulu iki gün süren eğitim düzenlendi. Eğitim teorik ve uygulamalı olarak Isparta Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü uzmanlarından Ziraat Yüksek Mühendisi Sinan BUTAR ve Ziraat Yüksek Mühendisi Yılmaz SESLİ tarafından verildiği bildirildi.Eğitimin birinci günü ilimiz çiftçilerinin yoğun katılımıyla, ikinci gün ise il ve ilçe müdürlüğü teknik personeli katılımı ile gerçekleştirildi.

Eğitim toplantılarının açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü Recep KIRBAŞ,İlimiz tarımının gelişmesi için eğitim faaliyetlerine önem verdiklerini, bu amaçla konu uzmanlarını İl müdürlüğüne davet ederek gerek teknik elemanların gerekse çiftçilerin yararlanmasını sağladıklarını söylemiştir.İlimiz için hububat bitkisine alternatif olarak meyve yetiştiriciliğini önemsediklerini vurgulayarak ceviz ve elma gibi ürünlerin budama, sulama, gübreleme ve ilaçlama tekniklerinin üreticilerimiz tarafından daha bilinçli ve tekniğine uygun yapılmasının gerektiğini belirtmiştir.

Toplantılarda daha sonra konu uzmanı Sinan BUTARTürkiye’nin son 50 yıl içerisinde elma üretimini yaklaşık olarak 20 kat arttırdığını ve 2005 yılında dünyanın en büyük 3' üncü elma üreten ülkesi konumuna geldiğini ayrıca elmanın dekar alandan alınan ürünün fazlalığı, bol çeşitli olması, soğuk iklimlere dayanıklılığı ve sanayide çok faklı şekillerde değerlendirilebilmesi bakımından önemli bir yere sahip olduğunu belirtmiştir. Yine konu uzmanı Yılmaz SESLİ ise Dünya ceviz üretiminin yaklaşık yüzde 8'ini karşılayan Türkiye’nin büyük üretici ülkeler sıralamasında Çin ve ABD'nin ardından üçüncü sırada yer aldığını belirterek, Türkiye'de ceviz üretimi istikrarlı bir seyir izlediğini verilen desteklerin de etkisiyle son 10 yılda ceviz üretimi yüzde 52,7 oranında artışla 180 bin tonun üzerine çıktığını belirtmiştir.

Teorik eğitimlerden sonra İl Müdürlüğü bahçesinde, Hasandede ve Yahşihan İlçesi Irmak köyünde bağ ve bahçelerde uygulamalı olarak budama eğitimi verilmiştir.  

 

 

Bu haber 1466 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi