Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Meydanda Nevruz Bayramı kutlandı

Meydanda Nevruz Bayramı kutlandı

Tarih 24 Mart 2015, 09:57 Editör PINAR YILMAZ

Meydanda Nevruz Bayramı kutlandı

Meydanda Nevruz Bayramı kutlandı


Tüm yurtta olduğu gibi 21 Mart Nevruz Bayramı kutlamaları Kırıkkale’de de coşku ile kutlandı. Nevruz bayramının geleneği olarak nevruz ateşi yakılırken, protokol ise ateşin üzerinden atlamayı ihmal etmedi. Kutlamalara gösterilen ilginin az olması dikkatlerden kaçmazken, cılız kutlama yorumlarına neden oldu.

YARIŞMALAR YAPILDI
Cumhuriyet Meydanında yapılan 21 Mart Nevruz Bayramı kutlamasına Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Belediye Başkanı Yardımcısı Vedat Genç, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar,Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Sağlık İL Müdürü Mustafa Uzun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Nevruz Bayramı kutlamasında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Milli Eğitim Müdürü Çetin yaptı. Konuşmanın ardından Nevruz ateşi yakıldı, Demir dövme töreni, ustalar topluluğu gösterisi, yumurta tokuşturma, halk oyunları gösterisi ve ödül töreni yapıldı.

BİR BAYRAMDIR
Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında İl Milli Eğitim Müdürü Çetin, yüz yıllardır nevruz bayramı kutlamalarının olduğunu ama 10 yıllara kadar bu bayram kutlamalarının yerini bazı illerde olan olaylar neticesinde endişeye bıraktığını belirtti. Çetin konuşmasında ayrıca, “21 Mart nevruz bayramı yüzyıllardır kutlanmakta. Sadece bizim ülkemiz değil diğer ülkelerde de değişik şekillerde kutlamalar oluyor. Nevruz baharın habercisi olduğu için bayram niteliği kazanmıştır. Bizde bugün baharı karşılamak için bayram yaşıyoruz ve baharı ateşimizi yakarak karşılıyoruz” dedi.

USTALAR TOPLULUĞU MEST ETTİ
Konuşmanın ardından nevruz ateşi yakıldı. Nevruz ateşi yakıldıktan sonra geleneklere göre ateşin üstünden atlanır. Yakılan ateşin üzerinden ilk olarak Gençlik ve Spor İl Müdürü Ünlü atladı. Daha sonra ise İl Emniyet Müdürü Onar ateşin üzerinden atladı. Demir dövme töreninde ise Vali Yardımcısı Aslaner, AK Parti İl Başkanı Akçay, Belediye Başkan Yardımcısı Genç ve il Milli Eğitim Müdürü Çetin demir dövdüler. Yumurta tokuşturma oyununda ise Vali Yardımcısı Aslaner yumurtasını gazetecilerle tokuşturdu.. nevruz kutlamalarında ustalar topluluğunun müzik ziyafeti ise tüm katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ile dinlenirken, vatandaşlar telefonları ile video kaydı yaptı.

 

Bu haber 1044 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi