Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
İL MÜFTÜSÜ  GEREK TEN MÜLTECİLERE VAAZ

İL MÜFTÜSÜ GEREK TEN MÜLTECİLERE VAAZ

Tarih 27 Mart 2015, 16:59 Editör PINAR YILMAZ

İL MÜFTÜSÜ BEKİR GEREK TEN MÜLTECİLERE VAAZ

İL MÜFTÜSÜ BEKİR GEREK’TEN MÜLTECİLERE VAAZ

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir GEREK, Bahçelievler Merkez Camii’nde öğle namazını müteakip mülteci ve sığnmacılara yönelik vaaz verdi.

Kadın-erkek yaklaşık 50 dolayında mültecinin iştirak ettiği dini sohbette İl Müftüsü GEREK özetle şöyle dedi: “Sizler savaş veya insani nedenlerle ülkelerinizi ve yurtlarınızı terketmek zorunda kalarak Türkiye’mize geldiniz. Sizler bizim misafirlerimizsiniz. Sizlerle insanlıkta eş, dinde kardeşiz. Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de biz inananları kardeş ilan etmiştir. Sevgili Peygamberimiz de Müslüman Müslümanın kardeşidir buyurmaktadır. İnsanın hayır bildiğinde şer, şer bildiğinde hayır olabilir. Dolayısıyla karşılaştığımız her türlü sıkıntıyı iyiliğe ve hayra yoralım. Olaylar karşısında metanet ve sabrmızı muhafaza edelim. Azim ve Hakim olan Yüce Allah’a tevekkül edelim. Cenab-ı Hak’tan hakkımızda her daim hayırlısını temenni edelim. Bahçelievler mahallesinde Kardelen Kız Kur’an Kursumuz bulunmaktadır. Bu kursa giderek hem kendiniz hem de çocuklarınızla birlikte en kısa zamanda Kur’an-ı Kerim öğrenebilirsiniz. Kur’an okumasını bilenler de kendilerini daha iyi geliştirebilirler. Görevlilerimiz bu konuda sizlere ellerinden geldiği kadar yardımcı olacaklardır. Bazı mahallelerde Kur’an kurslarımıza devam eden mülteci çocuklarının çok güzel Kur’an öğrendiklerinden memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Bundan böyle belli aralıklarla sizlerle bir araya gelip dini sohbetlerimize devam edeceğiz inşallah. Tek dileğimiz hiç kimse kimsesiz, ilgisiz ve sevgisiz kalmasın. Müftülük olarak her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi  isterim. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”

 

İl Müftüsü Bekir GEREK’inyanısıra il vaizi Halis BENLİ ve Şube Müdürü İmam Hüseyin YAŞAR’ın da hazır bulunduğu sohbetin sonunda Cami görevlileri İlhan AVAN ve Nafi DOĞU tarafından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. İl Vaizi Halis BENLİ ayrıca mültecilere İslam’da dayanışma ve yardımlaşma konularında Kur’an-ı Kerim’den ayetler ve Peygamberimizin hayatından örnek anekdotlar ile hadisi şerifler okudu.  Mülteciler İl Müftüsünün kendileriyle ilgilenmelerinden ve dini sohbet yapmalarından dolayı çok memnun olduklarını ve her zaman Türk devletine ve milletine dua ettiklerini ifade ettiler. 

 

 

Bu haber 995 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi